Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2023 15:12

ΝΗΜΑΤΑ: Επεσε η αυλαία στο πολιτιστικο και εργοθεραπευτικό 4ημερο στην Πτολεμαϊδα

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
«Ήρθατε. Καλώς ήρθατε», όπως είπε στο καλωσόρισμα της συναυλίας, που ήταν και το επίσημο καλωσόρισμα στο ετήσιο πρόγραμμα ΝΗΜΑΤΑ, ο Χρήστος Πασχάλης, μέλος του Συλλόγου μας.
29/09/2023 14:22

Η HELLENiQ ENERGY επιβράβευσε τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείων της Κοζάνης.

Κατηγορία: Κοζάνη
Η HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Proud of Youth» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε τον 15ο κύκλο επιβραβεύσεων αριστούχων αποφοίτων
29/09/2023 14:18

Στις κοινότητες Σπάρτου και Κάτω Κώμης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Χάρης Κουζιάκης

Κατηγορία: Κοζάνη
Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Κουζιάκης και συνεργάτες του βρέθηκαν σε χωριά της Δ.Ε. Ελίμειας. Πρώτος σταθμός ήταν η Τ.Κ. Σπάρτου, ενώ ακολούθησε η Τ.Κ. Κάτω Κώμης. 
29/09/2023 11:42

Στην Δεσκάτη ο Γιώργος Αμανατίδης

Κατηγορία: Γρεβενά
Για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό με παρεμβάσεις όπου προβλέπεται και απαιτείται μίλησε στη Δεσκάτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης υπογραμμίζοντας ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΗΜΑΤΑ: Επεσε η αυλαία στο πολιτιστικο και εργοθεραπευτικό 4ημερο στην Πτολεμαϊδα

«Ήρθατε. Καλώς ήρθατε», όπως είπε στο καλωσόρισμα της συναυλίας, που ήταν και το επίσημο καλωσόρισμα στο ετήσιο πρόγραμμα ΝΗΜΑΤΑ, ο Χρήστος Πασχάλης, μέλος του Συλλόγου μας.
29/09/2023 15:12
ΝΗΜΑΤΑ: Επεσε η αυλαία στο πολιτιστικο και εργοθεραπευτικό 4ημερο στην Πτολεμαϊδα

Η HELLENiQ ENERGY επιβράβευσε τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείων της Κοζάνης.

Η HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Proud of Youth» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε τον 15ο κύκλο επιβραβεύσεων αριστούχων αποφοίτων
29/09/2023 14:22
Η HELLENiQ ENERGY επιβράβευσε τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείων της Κοζάνης.
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

theodoridis_hliasΠαρεμβάσεις, στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους και ταυτόχρονα την καθιστούν από μάστιγα σε αναπτυξιακό μοχλό και μάλιστα με περιβαλλοντικό όφελος ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδη...

στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης αρμόδιου για το ΕΣΠΑ Κυριάκου Βιρβιδάκη και τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
«Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δεν είναι μόνο εισαγωγή και ανάπτυξη πολυδάπανων τεχνολογιών διαχείρισης, αλλά κυρίως, ζήτημα δημιουργίας συνείδησης ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής σύμφυτης με αυτήν της κατανάλωσης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της σύσκεψης στο γραφείο του Υφυπουργού διευκρινίζοντας ταυτόχρονα «πως μια επιτυχημένη, αποτελεσματική πολιτική διαχείρισης αποβλήτων μπορεί να θεμελιωθεί μόνο πάνω στη στέρεη βάση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους, κυρίως σε ότι αφορά στα αστικά απόβλητα αλλά και τα τοξικά απόβλητα, τα βιομηχανικά κ.λ.π.»
Στη συνέχεια, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αναληφθεί από την κυβέρνηση πρωτοβουλία για ενιαία ομογενοποιημένη διαχείριση των απορριμμάτων σε πρωτογενές επίπεδο(διαλογή ή και επεξεργασία στην πηγή), η χρηματοδότηση της οποίας θα γίνει από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης.
«Είναι μια ευκαιρία, είπε ο κ. Θεοδωρίδης, να δρομολογηθούν έστω και καθυστερημένα, οι απαιτούμενες δράσεις, ώστε αφενός να απαντήσουμε πειστικά στην απογοητευτική και δραματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου η διαχείριση να καταστεί μοχλός ανάπτυξης με οικονομικά οφέλη και δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε:
• Το συγκεκριμένο μοντέλο να εφαρμοστεί ταυτόχρονα στο σύνολο της επικράτειας της χώρας με φορείς υλοποίησης τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους οποίους θα αποτελεί και σημαντική πηγή εσόδων.
• Η επιλογή των νέων τεχνολογιών να ξεκινά από τους κάδους απορριμμάτων που θα είναι κατάλληλοι για να γίνεται ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στην πηγή, στις πέντε (5) κύριες κατηγορίες –ξύλο, γυαλί, πλαστικό, χαρτί, οργανικά απόβλητα- και βεβαίως στην ειδική κατηγορία των τοξικών αποβλήτων.
• Τελικός στόχος είναι να φύγει η χώρα από την προβληματική και πολυδάπανη λειτουργία των ΧΥΤΑ που με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών και παρεμβάσεων θα μειωθούν στο ελάχιστο τα υπολείμματα που οδηγούνται προς τελική διάθεση.
«Έτσι, κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης, θα τεθούν οι βάσεις για την οικοδόμηση μιας στέρεας αντιρρυπαντικής πολιτικής για την χώρα και για τη διαμόρφωση κουλτούρας με την οποία θα μεγαλώσουν οι νέες γενιές και η χώρα θα μπει στον αστερισμό ενός νέου οικολογικού πολιτισμού». Να σημειωθεί πως την συγκεκριμένη πρόταση-παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας την απέστειλε και εγγράφως προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης.

 

EDITORIAL

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

MEDIA

DOLCE VITA