Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

mikrografiesΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΙΛΙΑ
'Έκθεση μικρογραφιών και χειρογράφων από το Scriptorium του Αλέξιου Γεώργιου Σπανίδη.
Στο πλαίσιο του Ι Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς

μια έκθεση -αναφορά στους αφιερωμένους αντιγραφείς του μεσαίωνα στα scriptorium των μονών του Αγίου Όρους αλλά και όλης της Ευρώπης. Στιγμές από Το όνομα του Ρόδου του Ουμπέρτο Έκο θα αναβιώσουν στο Αρχοντικό Βέργου στις 19.30 της Κυριακής 26 Αυγούστου. Ο Αντιγράφος Αλέξιος Γεώργιος Σπανίδης ανοίγει για πρώτη φορά στην καριέρα του τους θησαυρούς της υπομονής του.
Διάρκεια: 26/8 – 2/9 2012

Εγκαίνια 26/8/2012 ώρα 19:30
Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης:
Καθημερινά 17.00-21.00

Αλέξιος Γεώργιος Σπανίδης
Ο Αλέξιος Γεώργιος Σπανίδης, γιος του ήρωα, Ναυάρχου Αθανασίου Σπανίδη και μετέπειτα Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Αναβρύτων καθώς και διδάκτωρ στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο του Κατέρμπουρυ, στην Αγγλία. Εκεί όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα στην μικρογραφία και ασχολήθηκε κάνοντας έρευνες πάνω στις τεχνικές των χειρογράφων ως πανεπιστημιακός ερευνητής.
Παράλληλα ασχολείται με τη Μουσική και σπουδάζει πιάνο ,θεωρητικά και οργανολογία. Εξειδικεύεται στην παραστασιολογία της Όπερας.
Χρηματίζει ειδικός σύμβουλος στο Φεστιβάλ Αθηνών για την Κλασική Μουσική και την Όπερα καθώς και διευθυντής εκδόσεων και εντύπων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής .
Από το 1985 αρχίζει να ασχολείται με την κατασκευή χειρογράφων καθώς και τη μικρο-ζωγραφική είτε αντιγράφοντας κώδικες ή ισλαμικά χειρόγραφα είτε κάνοντας δικές του συνθέσεις κατά περίπτωση. Εκθέτει για πρώτη φορά τη δουλειά του στη Γκαλερί Αντήνωρ και έκτοτε ξεκινά μια σειρά εκδόσεων με τον αείμνηστο Λουκά Λουκάκη.
Λόγω της χρονοβόρας κατασκευής των έργων δεν είναι δυνατή η συχνή παρουσίαση τους.
Από το 1999 τώρα κατέστη δυνατόν να συγκεντρώσει υλικό αρκετό για μια έκθεση. Οι τεχνικές του ακολουθούν την παράδοση του μεσαίωνα και της Αναγέννησης πιστά, χωρίς καμία παρέκκλιση.
Από το 2003 παράλληλα δημοσιογραφεί ως κριτικός μουσικής στη Βραδυνή και σε άλλα έντυπα και είναι μέλος της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών Ελλάδος .

 

EDITORIAL