Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

13/04/2021 14:47

ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Βουλή για να μην κλείσει η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Πολιτική
Ένα χτύπημα σε βάρος των ασθενών με ψυχικές διαταραχές καταφέρνει η κυβέρνηση με την απόφασή της, της διοίκησης της 3η Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου Κοζάνης να κλείσει η μοναδική δημόσια στη Δυτική Μακεδονία
13/04/2021 10:30

Είκοσι έξι θέσεις εργασίας ανειδίκευτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΗ

Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κάλυψη είκοσι έξι (26) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (εργάτες) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 
13/04/2021 08:51

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Κατηγορία: Φλώρινα
Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
13/04/2021 08:51
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

KOYTIPANDORA1«Το κουτί της Πανδώρας» είναι το θέμα της Έκθεσης TRANSFORM που διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και πραγματοποιείται σε 4 σημεία της πόλης.
Στην Έκθεση συμμετέχουν οι Σχολές Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων των Βαλκανικών χωρών...

και συγκεκριμένα του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου, του Ζάγκρεμπ, της Κωνσταντινούπολης, της Λουμπιάνα, των Σκοπίων, της Σόφιας και των Τιράνων. Ύστερα από ιδιαίτερη πρόσκληση, στην Έκθεση συμμετέχει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, που εδρεύει στη Φλώρινα, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Βαλκανικό χώρο.

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι το Κουτί της Πανδώρας. Οι φοιτητές των παραπάνω πανεπιστημίων παρουσιάζουν τα έργα τους εμπνευσμένοι από τον αρχαιολογικό μύθο του κουτιού της Πανδώρας.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στα παρακάτω εκθεσιακούς χώρους.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2012
Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος του Δήμου Νεάπολης έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2012
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως και τις 7 Οκτωβρίου 2012

 

koytipandora3


Η Έκθεση που θα γινόταν στον πολυχώρο τέχνης «Remezzo Palace» του Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθεί στους Κοιτώνες του Στρατοπέδου Κόδρα. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00. Διάρκεια Έκθεσης: 27/9/12 – 6/10/12

Ο σκοπός της διοργάνωσης Transform είναι τόσο καλλιτεχνικός όσο και εκπαιδευτικός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Καθηγητή Ξενοφώντα Σαχίνη, «Η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία της συνέργιας και του συντονισμού των Βαλκανικών ΑΕΙ Τέχνης, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού τόπου συναντήσεων οι οποίες προάγουν την παραγωγή εικαστικής σκέψης τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά ακόμα και στο πολιτικό καθώς η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που στις μέρες μας φαίνεται να είναι πολύ μακριά, σφυρηλατείται από τέτοιες εκδηλώσεις».

Η Έκθεση των Ακαδημιών και Σχολών Καλών Τεχνών των πρωτευουσών των Βαλκανικών Κρατών πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η ετήσια συνάντηση δημιουργεί συνθήκες για στενότερη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς, με αφορμή τη διοργάνωση της Έκθεσης, νέες συμφωνίες κινητικότητας φοιτητών και Καθηγητών, Erasmus μεταξύ του Α.Π.Θ. και των Σχολών Καλών Τεχνών των χωρών που συμμετάσχουν, είναι σε εξέλιξη.

Η φετινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.
λώσεις».

EDITORIAL