Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

17/04/2021 21:57

Φάμελλος - Ξενογιαννακοπούλου Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Κατηγορία: Πολιτική
Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό…
17/04/2021 21:30

Κορονοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - 52 κρούσματα στην Δυτ. Μακεδονια

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός
17/04/2021 10:53

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

Κατηγορία: Κοζάνη
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
17/04/2021 10:53
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

dimos_kozanis_logoΠλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες θεατρικές παραστάσεις και συνέδρια

Η 11η Οκτωβρίου σηματοδοτεί τη κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 100α ελευθέρια της πόλης. Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας :

Τρίτη 9 Αρχοντικό Λασσάνη 18.30

Επί Χάρτου: Δυτικομακεδόνες και Κοζανίτες στη Δυτική Ευρώπη – Ουγγαρία. Εκδήλωση-Έκθεση Χαρτών στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης. Δύο διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, η Όλγα Κατσιαρδή-Hering, με την ομιλία της με τίτλο «Εστίες της Διασποράς στον χάρτη της Κεντρικής Ευρώπης και στον αστικό τους χώρο, 18ος-19ος αι.» και ο Ίκαρος Μαντούβαλος, με την ομιλία του με τίτλο «Η κοινωνική και οικονομική διάσταση του χώρου. Η σημασία του για τους Δυτικομακεδόνες απόδημους της Ουγγαρίας», αναφέρονται  στις ελληνικές κοινότητες, τα μεταναστευτικά δίκτυα και την δραστηριότητα των Ελλήνων της Διασποράς κατά τον 18ο και 19ο αι., εποχή με έντονη την παρουσία Κοζανιτών στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Ευρώπης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και θα προλογίσουν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Eötvös της Βουδαπέστης Lazlo Zentai, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA) και ο καθηγητής ΑΠΘ Ευάγγελος Λιβιεράτος, πρόεδρος της επιτροπής για τη χαρτογραφική κληρονομιά της ICA. Η έκθεση χαρτών θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Η όλη εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου – Κοβεντάρειο 18.30

Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης του 12ου Εθνικού Συνέδριου Χαρτογραφίας, με τίτλο «Χαρτογραφία & Χωρική Πληροφορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Η τελετή είναι ανοιχτή για το κοινό. Συμμετέχει μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου. Το επιστημονικό συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες (Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Οκτωβρίου). Οι εργασίες ξεκινούν στις 9 το πρωί και περιλαμβάνουν 8 συνεδρίες. Η εγγραφή για την παρακολούθηση του συνεδρίου κοστίζει 60 € και για τους φοιτητές 30 €.

Ημερολόγιο Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου

(εκτός του καθιερωμένου τελετουργικού, δοξολογία, παρέλαση κλπ)

  • Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας, που θα εκφωνήσει ο Γιάννης Κορκάς, αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας στη μνήμη των Κοζανιτών εθελοντών του 1912.
  • Παρουσίαση αναμνηστικής, επετειακής σφραγίδας & γραμματοσήμου, στη διάρκεια της εθιμοτυπικής δεξίωσης που θα παραθέσει ο Δήμαρχος.
  • 16.30 κεντρική πλατεία: Άφιξη ιππέων που ακολούθησαν την ιστορική διαδρομή από το Προσήλιο Σερβίων έως την πόλη, την 11η Οκτωβρίου. Παράλληλα θα εισέλθουν στην πόλη οι λαμπαδηδρόμοι του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, πολιτιστικοί σύλλογοι και πρόσκοποι της Τοπικής Ένωσης προσκόπων Κοζάνης. Η υποδοχή της αναμνηστικής πορείας θα γίνει από τη στρατιωτική μπάντα. Θα διανεμηθεί αναλυτικό πρόγραμμα της διαδρομής για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.
  • 18.30 Αρχοντικό Λασσάνη : Εγκαίνια της έκθεσης χαρτών στη Δημοτική Χαρτοθήκη με τίτλο «Από τη Μελούνα στην Κοζάνη, 1912». Η έκθεση εικονογραφεί την ιστορία της ελληνικής χαρτογραφίας του δεύτερου μισού του 19ου αι. Πρόκειται για τη χαρτογραφία της διαδοχικής διεύρυνσης της ελληνικής επικράτειας, από τη συνοριακή γραμμή του 1832, τις εκβολές Ασπροποτάμου - Σπερχειού, στη συνοριακή γραμμή της Θεσσαλίας του 1881, μέχρι τα όρια της Ηπείρου και της Μακεδονίας του 1912-1913. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
  • 19.30 Επετειακό Δημοτικό Συμβούλιο
  • 21.30 Αίθουσα Τέχνης : Συναυλία μνήμης για τα 100 χρόνια. Θα παρουσιαστεί το ορατόριο του Παναγιώτη Δημόπουλου «Εκατόπενδον», παραγγελία του Δήμου, ειδικά για την ημέρα της επετείου. Εκατόπενδον ονομάζονταν ο ναός των 100 βημάτων που προϋπήρχε στη θέση του Παρθενώνα και καταστράφηκε από τους Πέρσες. Το ορατόριο περιδιαβαίνει τα 100 χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης, ανά δεκαετία και παρουσιάζεται από ορχήστρα, μικτή χορωδία, σολίστες και αφηγητές. Η συναυλία θα έχει γενική είσοδο 5 €.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου – Αίθουσα Τέχνης 21.00

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου του Γ. Παφίλη «Αναστάσεως ημέρα». Το έργο αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της εβδομάδας, από την κήρυξη του πολέμου στις 4, έως την απελευθέρωση στις 11 Οκτωβρίου. Επί σκηνής παρουσιάζονται τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα βιώματα των απλών ανθρώπων. Το κοζανίτικο χιούμορ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ούτε από εκείνες τις ώρες της αγωνίας και τις προσμονής. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώτη Βασιλειάδη και συμμετέχουν 30 ηθοποιοί, ανάμεσα τους και παιδιά. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων. Θα δοθούν 9 παραστάσεις, μέχρι τη Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Η γενική είσοδος είναι 10 €.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου – Αίθουσα Φίλιππος 11.00

Αφιέρωμα μνήμης στον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας τιμούν τη μνήμη του μεγάλου συμπολίτη μας, με την έντονη και αποφασιστική παρουσία στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και τη σπουδαία λογοτεχνική του προσφορά. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου αγάπησε τη Κοζάνη και ποτέ δεν την εγκατέλειψε, ακόμα κι όταν ο ρόλος του τον καλούσε στην κεντρική σκηνή της δημόσιας ζωής. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του περιοδικού «Μοχλός», που εκδίδει, αυτές τις μέρες, ένα τεύχος προς τιμή του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.  

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης κ Λάζαρου Μαλούτα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη, στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος: https://vimeo.com/50975741

EDITORIAL