Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:44

Συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα - «Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Κατηγορία: Εκδηλωσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σκιώδης Εισηγητής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης,
21/04/2021 16:39

Π. Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στο θέμα ΑΠΕ: Καμία δύναμη δεν είναι ανώτερη από τη συλλογική μας θέληση 

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Οι απαντήσεις δυο υπουργών στην ερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη Μάνα Νερού και το ρόλο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης
21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

135Συμπληρώθηκαν φέτος 71 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Οκτωβρίου του 1941 στο Μεσόβουνο του δήμου Εορδαίας με εκδηλώσεις που έγιναν στο ηρωικό δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία του γενικού προξένου της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ και του πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Κλάους Μπόρομαν.

Κατά το ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου και καθ' όλη την περίοδο 1941-44 χάθηκαν 157 άνδρες, 108 γυναικόπαιδα, αλλά και 3 σοβιετικοί στρατιώτες που σφαγιάστηκαν από τα στρατεύματα της Γερμανικής κατοχής.

Ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι «η λήθη άρχισε να σκεπάζει τα τραγικά γεγονότα. Βιώνοντας τη νέα εθνική τραγωδία το ερώτημα γιατί μας βασανίζει όλους. Δώσαμε άραγε αγώνα για ηθική δικαίωση της σφαγής αυτής; Το βάρος της μνήμης ας κάνει το λαό μας να συμπεριφέρεται πολιτικά με τέτοιο τρόπο που τα μορφώματα της φασιστικής ιδεοληψίας να μην έχουν θέση στη χώρα μας».
«Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν, δεν ξεχνάμε. Στέλνουμε το μήνυμα να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοιες θηριωδίες» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Ο Ρώσος πρόξενος δήλωσε «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στο ηρωικό χωριό για να τιμήσουμε όλοι μαζί τη μνήμη των πεσόντων που έδωσαν τις ζωές τους για την ελευθερία. Η μέρα αυτή μας δίνει μηνύματα που πρέπει να ξέρει η νεολαία ενάντια στο φασισμό, αυτή την πανούκλα της ανθρωπότητας», ενώ ο Γερμανός πρόξενος είπε «είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ καθώς εδώ έγιναν εγκλήματα από τη Βέρμαχτ. Ως Γερμανοί οφείλουμε να δείξουμε τη συμπόνια και τη συμπαράσταση μας στη μνήμη των αδικοχαμένων».

Οι κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο μνημείο των πεσόντων με αρχιερατικό μνημόσυνο που τελέστηκε από το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ενώ όπως πάντα ακούστηκε το προσκλητήριο πεσόντων. Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια πολιτικοί, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μαρτυρικών κοινοτήτων και αντιστασιακές οργανώσεις.

«Σήμερα είναι μέρα μνήμης» τόνισαν οι βουλευτές του νομού, ενώ τονίστηκε από όλους ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι βουλευτές του νομού Γ. Κασαπίδης και Μ. Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Σόκουτης αυτοδιοικητικοί, συγγενείς των θυμάτων της θηριωδίας και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης και αποδοχής των αρνητικών γεγονότων που συνέβησαν, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του αναπληρωτή του Γενικού Προξένου του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του δήμου Εορδαίας για τη χρηματοδότηση μέρους των εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου. «Το χτίσιμο της εκκλησίας είναι για μας ένα σημαντικό μνημόσυνο για την άδικη θυσία τόσων ανθρώπων» τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ενώ ο αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος επισήμανε ότι είναι χρέος όλων η συμβολή στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

EDITORIAL