Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

eikastikoi_eordaiΜε τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την Κυριακή ο κύκλος των 11 ημερών με τίτλο «Εικαστικές Πινελιές» με μια βραδιά προς τιμήν των εικαστικών της Εορδαίας.
Τιμητική μνεία έγινε στο έργο των ...

Θέμη Κουτρότσιου, Αρκάδιου Κατικάκη, Βασίλη Κωνσταντινίδη, Άρη Γαρουφαλίδη, Χάρη Κωτσίδη, το έργο των οποίων παρουσιάστηκε από το Θεόδωρο Ζυρπιάδη. Μάλιστα ο κ. Ζυρπιάδης είχε παρουσιάσει αναλυτικά στη διημερίδα ιστορική καταγραφής το έργο των καλλιτεχνών με τίτλο «από τον Αρκάδιο στον Κουτρότσιο».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υπεύθυνη του προγράμματος, δημοτική σύμβουλος Σοφία Απαζίδου παρουσίασε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της ενότητας «Εικαστικές Πινελιές» από τα εγκαίνια των εκθέσεων και των εικαστικών δράσεων:
• «31 Εικαστικοί και Φοιτητές του Δήμου Εορδαίας» στη Δημοτική Αστυνομία 1/11/2012
• «Αναδρομική παρουσίαση του έργου της Μαριάννας Παυλίδου» στην gallery 512 2/11/2012
• «Χρωστήρων Εορδαίας Δρώμενα» στο Πνευματικό Κέντρο 3/11/2012
• Εικαστικά Σεμινάρια στη Δημοτική Αστυνομία 31/10/2012- 4/11/2012
• Εικαστικά εργαστήρια στο Πνευματικό κέντρο 5-7/11/2012
• Δράσεις Graffiti στο γήπεδο του Εορδαϊκού και στο 1ο ΕΠΑΛ 8-9/11/2012
Επίσης, προβλήθηκε VIDEO ART του 2ΟΥ Λυκείου Πτολεμαϊδας από το τμήμα project.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ήδη εκδόθηκε ο κατάλογος με τα έργα των εικαστικών-μελών των καλλιτεχνικών συλλόγων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η έκδοση του καταλόγου των έργων των 31 εικαστικών και φοιτητών του δήμου Εορδαίας που πήραν μέρος στην έκθεση. Στην έκδοση αυτή θα συμπεριλαμβάνονται και τα έργα των πέντε καλλιτεχνών στους οποίους έγινε τιμητική μνεία στο πλαίσιο της βραδιάς των εικαστικών.
Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις των 11 ημερών έγινε φανερό ότι ανοίγονται νέα μονοπάτια στον τομέα των εικαστικών στην Εορδαία.
Μικρή συναυλία κλασικής μουσικής με τίτλο «Τρεις υψίφωνοι με συνοδεία πιάνου» δόθηκε από τις Χρύσα Δελαβερίδου, Μαρία Μαργαρίτα Κεβρεκίδου, Κατερίνα Μήτκα και Καλλιρόη Μήτκα στο πιάνο. Μέσα από τη συναυλία δόθηκε η ευκαιρία να συνδυαστούν διαφορετικές μορφές τέχνης, τις οποίες υπηρετούν άνθρωποι από την Εορδαία, δείχνοντας τις διαφορετικές όψεις της.
Την εκδήλωση έκλεισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία απένειμε τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

 

EDITORIAL