Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

tee-tdmΤο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμ. Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΔΜ), στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου ως Τεχνικού Συμβούλου της εκάστοτε Κυβέρνησης και της Πολιτείας γενικότερα για θέματα που άπτονται του επιστημονικού αντικειμένου των μελών του, διαχρονικά έχει εκφράσει απόψεις και έχει...

επεξεργαστεί θέσεις αναφορικά με τις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και προφανώς της ηλεκτροπαραγωγής, ως έδρα του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας .

Ειδικότερα, από εικοσαετίας το ΤΕΕ/ΤΔΜ έχει τοποθετηθεί σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, που εκτιμούμε ότι θα πρέπει να είναι σε γνώση σας, ιδιαίτερα σήμερα που η ενέργεια αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας και της καθολικά αιτούμενης αναπτυξιακής προοπτικής της κοινωνίας.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα, στις επεξεργασμένες θέσεις του Τμήματός μας, που έχουν σταλεί στο σύνολο των αρμοδίων κεντρικών και τοπικών φορέων, είτε δεν λήφθηκαν υπόψη, είτε δεν προωθήθηκαν αρμοδίως για αξιολόγηση σας επισυνάπτουμε περιοριστικά και όχι εξαντλητικά, ορισμένες μόνο από τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας:

• Ο ρόλος και η προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας, στα πλαίσια του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού», που ανέλυε την ανάγκη μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού και της προοπτικής του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας. (Μάρτιος 2010)
• Θέσεις του ΤΕΕ/Τμ. Δυτ. Μακεδονίας για τα σενάρια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την επίπτωση αυτών στη Δυτ. Μακεδονία (Ιανουάριος 2011)
• Θέσεις του ΤΕΕ/Τμ . Δυτικής Μακεδονίας για το Τέλος ΑΠΕ, λιγνιτικών σταθμών και μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων (Ιούλιος 2011)
• Προτάσεις του ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας προς ΥΠΕΚΑ για το πράσινο ταμείο και την πρόβλεψη ύπαρξης αποκεντρωμένων δομών περιβαλλοντικού ελέγχου (Σεπτέμβριος 2011)
• Θέσεις ΤΕΕ/ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας για το Διαδριατικό Αγωγό (Trans Adriatic Pipeline, TAP) μεταφοράς φυσικού αερίου, πρωτοβουλίες και ενέργειες τοπικών φορέων για την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των συνθηκών που θα προκύψουν από την κατασκευή και λειτουργία του έργου (Νοέμβριος 2011)
• Προτάσεις ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας για αξιοποίηση ξηρού λιγνίτη σε μικρής κλίμακας αποκεντρωμένα ενεργειακά συστήματα (Ιούλιος 2012)

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι είναι σε εξέλιξη οι παρακάτω πρωτοβουλίες μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, που έχουν να κάνουν με ζητήματα ενέργειας και περιβάλλοντος:

• «Προετοιμασία αξιοποίησης των μεγάλων τεχνικών έργων της ΔΕΗ στην περιοχή» .
• «Συγγραφή τεχνικών προδιαγραφών και τιμολογίων για τη χρήση ιπτάμενης τέφρας σε υποβάσεις, βάσεις, επιφάνειες κύλισης και προκατασκευασμένα έργα» .

Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρωθεί και άμεσα θα δημοσιοποιηθεί, μια ακόμη σημαντική τοποθέτηση του Τμήματός μας, με θέμα: «Τεκμηρίωση του κόστους μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας σε καθεστώς χαμηλής λιγνιτικής παραγωγής». Μια τοποθέτηση με θέσεις και απόψεις, που εκτιμούμε ότι θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τον επιζητούμενο περαιτέρω ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, αλλά και για τον καθορισμό του πλαισίου μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η Δυτική Μακεδονία, προκειμένου με όσο το δυνατό πιο ομαλό τρόπο, να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική της δραστηριότητα στα κρίσιμα χρόνια της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Κύριε Υπουργέ,

ευχόμενοι παραγωγική θητεία για το καλό του τόπου μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για μια δημιουργική και ουσιαστική συνεργασία, σεβόμενοι το ρόλο που ο καθένας επιτελεί και μάλιστα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

EDITORIAL