Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 19:18

Κορονοϊός: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι - 56 κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
22/04/2021 18:27

Ικανοποίηση του Γιώργου Κασαπίδη από την ανακοίνωση των ενισχύσεων για τις Λιγνιτικές περιοχές. Η Δυτική Μακεδονία θα γίνει η πράσινη Περιφέρεια της χώρας

Κατηγορία: Κοζάνη
του Σπύρου Κουταβα Την ικανοποίηση του για τα νέα ποσοστά Κρατικών ενισχύσεων που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και που αφορούν τις περιοχές
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ικανοποίηση του Γιώργου Κασαπίδη από την ανακοίνωση των ενισχύσεων για τις Λιγνιτικές περιοχές. Η Δυτική Μακεδονία θα γίνει η πράσινη Περιφέρεια της χώρας

του Σπύρου Κουταβα Την ικανοποίηση του για τα νέα ποσοστά Κρατικών ενισχύσεων που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και που αφορούν τις περιοχές
22/04/2021 18:27
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

ilarionas1Σε πέντε περίπου μήνες εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Ιλαρίωνα μετά την επιτυχή διαδικασία έμφραξης της σήραγγας εκτροπής του Φράγματος του Υδροηλεκτρικού αυτού έργου.

Το αμέσως επόμενο στάδιο προβλέπει την έναρξη δημιουργίας της τεχνητής λίμνης Ιλαρίωνα που θα επιτρέπει την αποταμίευση νερού του ποταμού Αλιάκμονα.
Με το δεδομένο ότι τα Υδροηλεκτρικά έργα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην σύγχρονη εποχή και έχουν πολλαπλά οφέλη για τις κοινωνίες, την οικονομία, το περιβάλλον, το έργο αυτό αναμένεται να δώσει μία νέα διάσταση στην κοινωνικοοικονομική δομή της χώρας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την εξέλιξη που αφορά στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο και εκτιμά ότι με την λειτουργία του θα υπάρξουν πολύ άμεσα, τα θετικά αποτελέσματα και οι επιρροές του.
Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το φράγμα είναι ύψους 130 μ., συνολικού όγκου 9 εκ. m3 περίπου και ο ταμιευτήρας είναι χωρητικότητας 520 εκ m3. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τον κύριο σταθμό που αποτελείται από δύο υδροστροβίλους συνολικής ισχύος 155,2 MW και ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο για την εξασφάλιση της οικολογικής παροχής ισχύος 4,2 MW.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή έρχεται να αποδείξει ότι μόνο η ΔΕΗ έχει τη δύναμη και τη δυναμική να αναλαμβάνει και να διεκπεραιώνει τόσο μεγάλα επενδυτικά/αναπτυξιακά έργα. Παράλληλα είναι η μόνη επιχείρηση που έχει στο δυναμικό της προσωπικό (μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μελετητές, τεχνικό προσωπικό κ.ο.κ) που διαθέτει μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία στην κατασκευή έργων τέτοιου βεληνεκούς και στην προκειμένη, αξίζουν εύσημα όλοι όσοι συμμετείχαν στο έργο από τη μελέτη του μέχρι το σημείο που φθάσαμε σήμερα.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να έρθει ως απάντηση και να αποτρέψει τη μεθόδευση ξεπουλήματος της Επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που μπορούμε και πρέπει να την κρατήσουμε στα χέρια του Ελληνικού λαού.

 

EDITORIAL