Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

rypanshΚλιμάκιο των Οικολόγων Πρασίνων επισκέφτηκε χθες την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, κα Μαργαρίτα Καραβασίλη. Αφορoikologoiμή για την συνάντηση αποτέλεσε πρόσφατη επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και την κα Καραβασίλη με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση στο νομό Κοζάνης.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους κ. Γιώργο Τσέκο, συντονιστή της Ε.Γ των Ο.Π. τον κ. Γιώργο Δημητρίου μέλος της Ε.Γ. και κ. Παναγιώτη Καλημέρη εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, κατέθεσε στην Ειδική Γραμματέα τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης (PM10) για την περιοχή της Εορδαίας, της Κοζάνης και του Αμυνταίου, που αποδεικνύουν κατάφωρες υπερβάσεις των ορίων που έχουν τεθεί από την ευρωπαϊκή νομοθεσία , (πηγή: κέντρο περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας: www.kepekozanis.gr.) τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης στην περιοχή.

Επίσης γνωστοποιήθηκε και κατατέθηκε στην κα Καραβασίλη η αναφορά που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο (αρ. Αν: 0760/2010), από 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις των περιοχών Κοζάνης και Αρκαδίας με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την λειτουργία των λιγνιτικών πεδίων της ΔΕΗ στις αντίστοιχες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση των Βρυξελλών ήταν θετική και ήδη διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ζητήματα που θίγονται στην αναφορά αυτή.

Τέλος, κατατέθηκε το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Οικολόγοι Πράσινοι, ήδη από το 2009, για την δυνατότητα δημιουργίας 3.000 περίπου θέσεων πράσινης εργασίας στον νομό Κοζάνης, ως μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την οικονομική κρίση, αλλά ταυτόχρονα και μια σοβαρή επένδυση για την προσαρμογή στην μεταλιγνιτική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών.

Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, κα Μαργαρίτα Καραβασίλη αναφέρθηκε εκτενώς στις συστηματικές υπερβάσεις αερίων από την ΔΕΗ, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και σήμερα αλλά και στα συνολικά προβλήματα της περιοχής που προκαλεί η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή.

Δεσμεύτηκε επιπλέον, να προχωρήσουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος σε νέες έρευνες και παράλληλα με τις προτάσεις των Ο.Π. να προβούμε από κοινού σε μια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και την ΔΕΗ για το ξεκίνημα μιας εφαρμογής σταδιακών μέτρων μέσα στο Σεπτέμβριο

EDITORIAL