Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

IMG_2377Επίσημο χαρακτήρα έλαβε πλέον η ούτως ή άλλως διαφαινόμενη συνεργασία που ξεκινούν ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Μια συνεργασία που στόχο έχει να διερευνηθούν, να μπουν σε διαβούλευση, να ταυτοποιηθούν ζητήματα και να αποσαφηνιστούν θέσεις και δυνατότητες πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους...

λιγνίτες της Δράμας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ, τη δυνατότητα λειτουργίας Τηλεθέρμανσης ακόμη και για την πόλη της Κομοτηνής, αξιοποιώντας τη θερμική ενέργεια από τον ΘΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, την πλήρη αξιοποίηση - χρήση των υδάτων από το συγκρότημα του Νέστου. Θέματα που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, όταν εξετάζονται στις δεδομένες συνθήκες, με ραγδαίες τις ενεργειακές εξελίξεις και υπό παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την άρση της ανεργίας, τις δυνατότητες ανάπτυξης, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κ.ο.κ.

Σε συνάντηση που είχε το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, εκφράστηκαν η κοινή πρόθεση και η θετική διάθεση να διερευνηθούν μια σειρά από ζητήματα, ώστε να δρομολογηθούν οι καλύτερες δυνατές επιλογές που μπορούν να υπάρξουν.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έγινε σχετικά με το τι υλοποιείται από πλευράς Σωματείου για τη διατήρηση του Δημοσίου χαρακτήρα της Επιχείρησης, για την καθημερινή μέριμνα και φροντίδα υπέρ των εργαζομένων και τις ενέργειες που γίνονται, όπου υπάρχουν κοιτάσματα λιγνίτη και μονάδες της ΔΕΗ, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν προοπτικές και να υπάρχουν εξελίξεις.

Επίσης ο κ. Γιαννακίδης ζήτησε να υπάρχει συνεχόμενη επαφή και συνεργασία με το Σωματείο και τις Διευθύνσεις του ΑΗΣ Κομοτηνής και του Υδροηλεκτρικού Συγκροτήματος Νέστου.

Τέλος, έγινε δεκτό από τον Περιφερειάρχη το αίτημα του Σωματείου για συζήτηση του θέματος της ΔΕΗ (λιγνίτες, τηλεθέρμανση, νερά) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Μακεδονίας & Θράκης, αλλά και το άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, ώστε να γίνει ενημέρωση και να διερευνηθούν οι προθέσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή ξεκινά ήδη μια άμεση και διεξοδική συνεργασία ανάμεσα στην Διεύθυνση του ΑΗΣ Κομοτηνής και στην Περιφέρεια. Η συνεργασία αυτή διασφαλίσθηκε και κατά την επίσκεψη του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον Διευθυντή του ΑΗΣ κ. Γιάννη Τσαρούχη.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνωρίζοντας πολύ καλά την επιρροή που μπορεί να έχει μια σχεδόν παγιωμένη θέση που έχει π.χ. να κάνει με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη σε μια περιοχή, αισιοδοξεί ότι με τη σωστή ενημέρωση (που σήμερα δυστυχώς σε κάποιους είναι ελλιπής, επειδή ακριβώς οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές) και υπό παραμέτρους όπως είναι η δημιουργία χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας, οι αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και οι αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται, θα υπάρξουν θετικά βήματα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της ΔΕΗ και μάλιστα με τη χρήση του εθνικού μας καυσίμου, του λιγνίτη.

EDITORIAL