Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

foygara_DEHΤις μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, που εκλύονται στην ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας, εκείνου της Δυτικής Μακεδονίας, φιλοδοξεί να «εκμεταλλευτεί» το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει το όραμά του, που φέρει το όνομα «ενεργειακός διάδρομος».

Πρόκειται για μια προσπάθεια δέσμευσης μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με την ηλιακή ενέργεια, ώστε να παραχθούν καύσιμα. Η διαδικασία ονομάζεται επιστημονικά «διεργασία παραγωγής ηλιακού υδρογόνου με την τεχνολογία "Hydrosol"» και όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία έγκειται στο μεγάλο φορτίο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το θέμα αυτό εξετάστηκε ιδιαίτερα στη χθεσινη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΕΤΑ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη,Γιώργου Δακή,στην Κοζάνη. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της δραστηριότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, μέσα από τις κινητές μονάδες του ΕΚΕΤΑ και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας που διαθέτει στον χώρο της μείωσης της σωματιδιακής ρύπανσης.

Ένα τρίτο επίπεδο συνεργασίας αφορά το ρόλο του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ στην υποστήριξη μελετών για το διαμετακομιστικό ρόλο της Περιφέρειας, αλλά και την προώθηση μέσων αειφορικής αστικής μετακίνησης στην περιοχή της Κοζάνης.

Μεγάλη, τέλος, σημασία, αποδίδει το ΕΚΕΤΑ στη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με εκείνη της Κεντρικής Μακεδονίας, στον συνεργατικό σχηματισμό (cluster) που συντονίζει για τη συνεργασία επιχειρήσεων στο χώρο της ενέργειας. Σημεία αιχμής για τη Δυτική Μακεδονία, θεωρούνται, άλλωστε οι τομείς της τηλεθέρμανσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο προσωρινός διευθυντής του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του ΕΚΕΤΑ, Εμμανουήλ Κακαράς, υπεγράφη σύμβαση με το δήμο Κοζάνης που προβλέπει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την τηλεθέρμανση της πόλης.

Σημειώνεται, ότι η χθεσινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την δραστηριοποίηση του ΙΔΕΠ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

πηγή-energia.gr

EDITORIAL