Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

fotovoltaika_aftodioikisiΣτην επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ. Οι σχετικές πληροφορίες, που κάνουν λόγο για 20% στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά και 30% στα φωτοβολταϊκά στις στέγες, έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά.

Η τελική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από τον υφυπουργό Ενέργειας κ. Μάκη Παπαγεωργίου μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ πιθανολογείται ότι το μέτρο θα είναι εφ' άπαξ και θα λάβει τη μορφή ισοδύναμου προκειμένου να μην υπάρξει αναδρομική μείωση των τιμών.

Στόχος είναι ο περιορισμός του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, που αυξάνεται με ρυθμό άνω των 50 εκατ. ευρώ το μήνα, με

συνέπεια στο τέλος Ιουλίου να αγγίζει τα 292 εκατ. ευρώ.

Βάσει των παραπάνω ποσοστών, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα ισχύσει για ένα χρόνο έως τον Αύγουστο 2013 και θα αποφέρει γύρω στα 120 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να μην επιβληθεί το μέτρο της εισφοράς, το οποίο θεωρούν ότι θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον κλάδο και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα και επικαλούνται δήλωση του επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ, ο οποίος εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στη λήψη μέτρων που θίγουν τις υφιστάμενες συμβάσεις των ΑΠΕ. Οι δηλώσεις του κ. Ετινγκερ αφορούσαν τις μειώσεις στα feed-in tarrifs που λαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι περισσότερες αντιμετωπίζουν το ίδιο ή παρεμφερές πρόβλημα και κυρίως την Ισπανία και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δώσει αφειδώς κίνητρα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και σήμερα κάτω από το βάρος της κρίσης και των ελλειμμάτων, αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Πηγή : energia.gr

 

EDITORIAL