Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:44

Συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα - «Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Κατηγορία: Εκδηλωσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σκιώδης Εισηγητής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης,
21/04/2021 16:39

Π. Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στο θέμα ΑΠΕ: Καμία δύναμη δεν είναι ανώτερη από τη συλλογική μας θέληση 

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Οι απαντήσεις δυο υπουργών στην ερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη Μάνα Νερού και το ρόλο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης
21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

spartakosΚουίζ: 1. Ποιους άραγε να επιβαρύνει η αλλαγή του ποσοστού κρατήσεων που έγινε στις πρόσθετες ειδικές εισφορές των ΥΒΑΕ;

2. Ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον εργοδότη ποιος άραγε να επιβαρύνεται περισσότερο επί των αποδοχών του;

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου 4075/12, καθορίστηκε ενιαίο ποσοστό πρόσθετων ειδικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ, αλλαγή που εφαρμόζεται και στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ Α.Ε., οι οποίοι απασχολούνται σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα.

Μάλλον δεν θέλει και πολύ λοιπόν για να καταλάβει κάποιος ότι δεν έχει σταματημό ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να εφευρίσκουν τρόπους περαιτέρω αφαίμαξης των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, που υπηρετούν τόσο νευραλγικά πόστα και προσφέρουν τόσο ζωτικές υπηρεσίες, που καθιστούν τις νέες αλλαγές λίαν προκλητικές.

Η αλλαγή στα ποσοστά των κρατήσεων προς όφελος του εργοδότη, προκαλεί οργή και κατάπληξη στους εργαζόμενους στα Ορυχεία, στους Σταθμούς παραγωγής καθώς και στα δίκτυα μεταφοράς.

Η κυβέρνηση μείωσε τις εισφορές του εργοδότη από 5% σε 2,70% και αύξησε τις εισφορές των εργαζόμενων από 2,5% σε 4,30%. Πρόκειται μάλιστα για τους εργαζόμενους σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής, που το προσδοκώμενο ζωής δεν ξεπερνά τα 62 χρόνια !!! Αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους η κυβέρνηση έρχεται να τους «επιβραβεύσει» –για την τεράστια προσφορά τους στην παραγωγή του πολυτιμότερου αγαθού- με μια νέα επιβάρυνση. Την ίδια μάλιστα ώρα που αυξάνουν τις εισφορές, δε διστάζουν να μειώσουν τις συντάξεις και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί απαράδεκτη και άκρως άδικη την αλλαγή του ποσοστού, όταν μάλιστα αυτή βαραίνει περισσότερο τους εργαζόμενους σε σχέση με τους εργοδότες.

EDITORIAL