Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

18/04/2021 21:57

Λ. Ιωαννίδης: "Αμφιλεγόμενες πρακτικές ξετυλίγονται από τον κ. Πετρόχειλο και τους συνεργάτες του τον τελευταίο καιρό στην περιοχή"

Κατηγορία: Κοζάνη
Την Πέμπτη στις 15/4/2021 επικοινώνησα με την κ. Παπαδημητριου, αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας Πρωινός Λόγος εκφράζοντας την συμπαράσταση μου στην δικαστική διαμάχη της ίδιας και του κ. Λ. Ρήγα με τον κ. Πετροχειλο, οπως ήδη έχει πράξει σημαντικος αριθμος…
18/04/2021 18:21

Κορονοϊός: 1.829 νέα κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι Μεγάλη πτώση των κρουσμάτων στην Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.829, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 315.273 (ημερήσια μεταβολή…
18/04/2021 16:55

Δήλωση του Γραμματέα της ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ Κοζάνης για την απόπειρα φίμωσης εις βάρος του Τύπου από την εταιρεία KIEFER

Κατηγορία: Κοζάνη
Η ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας μας. Η προσπάθεια φίμωσης ενός εντύπου και των δημοσιογράφων του με ασφαλιστικά μέτρα από την KIEFER του Χρήστου Πετρόχειλου σχετικά με τις…
18/04/2021 16:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η οργάνωση της Νεολαίας στην ΠΕ Κοζάνης παίρνουν θέση στο θέμα των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εφ "Πρωϊνός Λόγος"

Κατηγορία: Κοζάνη
Τη Δευτέρα στην Αθήνα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον ενός ΜΜΕ της Κοζάνης, επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από μία σειρά δημοσιευμάτων. Κατ’ επέκταση αυτή η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, της διαφάνειας και της αμερόληπτης…
18/04/2021 09:34

Ο Μιχάλης Ραμπίδης για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Μετά την Εύβοια όπου πριν λίγες ημέρες έχασαν της ζωή τους τρεις εργάτες εργολάβου πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, χθες 16/4/2021 δυο εργαζόμενοι σε εργολαβική εταιρεία έχασαν τη ζωή τους καθ΄ ον χρόνο εργάζονταν σε μεγάλο
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λ. Ιωαννίδης: "Αμφιλεγόμενες πρακτικές ξετυλίγονται από τον κ. Πετρόχειλο και τους συνεργάτες του τον τελευταίο καιρό στην περιοχή"

Την Πέμπτη στις 15/4/2021 επικοινώνησα με την κ. Παπαδημητριου, αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας Πρωινός Λόγος εκφράζοντας την συμπαράσταση μου στην δικαστική διαμάχη της ίδιας και του κ. Λ. Ρήγα με τον κ. Πετροχειλο, οπως ήδη έχει πράξει σημαντικος αριθμος…
18/04/2021 21:57

Δήλωση του Γραμματέα της ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ Κοζάνης για την απόπειρα φίμωσης εις βάρος του Τύπου από την εταιρεία KIEFER

Η ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας μας. Η προσπάθεια φίμωσης ενός εντύπου και των δημοσιογράφων του με ασφαλιστικά μέτρα από την KIEFER του Χρήστου Πετρόχειλου σχετικά με τις…
18/04/2021 16:55
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

adamidisΣφοδρή επίθεση στον Φωτόπουλο καί όσους αποτελούν το νέο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ εξαπέλυσε η ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι με ανακοίνωση που εξέδωσε στα ΜΜΕ. Μιλούν για την ''παρέα Φωτόπουλου'' που διοικεί την ΓΕΝΟΠ   και που με την στάση τους στο θέμα ...

των επαναλαμβανόμενων απεργιών χωρίς καμμία συμμετοχή αμαύρωσαν την ιστορία του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργλανου της χώρας. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση. 

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για όλους τους εργαζόμενους, στη δυσκολότερη συγκυρία για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και μετά από ένα συνέδριο, ίσως το χειρότερο για την ιστορία της ΓΕΝΟΠ, αφού δεν πάρθηκε καμία απόφαση που να αφορά τον μέλλον μας,
 Αντί να πρυτανεύσει η λογική που θα οδηγεί στην σφυρηλάτηση της ενότητας
 Αντί να επιλεγεί η συνεκτικότητα των αποφάσεων
 Αντί να επιλεγεί η αρχή της Δημοκρατίας χωρίς αποκλεισμούς
 Αντί να επιλεγεί ο πλουραλισμός και η αναλογικότητα
Επικράτησαν δυστυχώς, σταλινικές τακτικές, αυταρχισμοί και η επιλογή Φωτόπουλου, αφού η συγκρότηση του νέου πενταμελούς προεδρείου πραγματοποιήθηκε, χωρίς το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ παρόλο που οι δυνάμεις του εκφράζουν την διαφορετικότητα, αλλά και η αριθμητική του δύναμη υπερτερεί έναντι άλλων.
Έτσι λοιπόν, με την πράξη τους αυτή καταργούν την αρχή της αναλογικότητας, η οποία προκύπτει από την έκφραση των συνέδρων και επέλεξαν την αρχή της παρέας, η οποία διοίκησε τα τελευταία χρόνια την ομοσπονδία, όπου αμαυρώθηκε το κύρος της, η ιστορικότητα της, αλλά και η αγωνιστικότητα της, εξ'αιτίας των γεγονότων που αφορούν την λειτουργία της, τα οποία πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν ακόμη στα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Επομένως, όπως διαφαίνεται στο νέο της ξεκίνημα, αυτή η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλιό κακό της εαυτό, αυτός δηλαδή που την στοχοποίησε στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία, ενώ σήμερα ήταν μια ευκαιρία να οδηγηθεί σε μια αυτοκάθαρση, μέσω των παρατάξεων, απομακρύνοντας όσους δεν σεβάστηκαν και ξέφυγαν από τις συνδικαλιστικές άξιες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες αρχές και προτάγματα για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με συνδικαλιστικό πολιτισμό, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα μας απαλλάξουν από επικίνδυνες λειτουργίες και αυταρχισμούς τέτοιου τύπου που εμποδίζουν την δημοκρατική λειτουργία, την ελευθερία της έκφρασης και την συνεκτικότητα των αποφάσεων, που αδιαμφισβήτητα οδηγούν στην ενότητα.
Ο συνδικαλισμός είναι σοβαρή υπόθεση και δεν ασκείται με ιδιοτέλεια!!!
Στην περίπτωση μας, αποδεικνύεται το πλέον παθογόνο αίτιο – το οποίο μας ανάγκασε να εκφραστούμε με διαφορετικό ψηφοδέλτιο - που εμποδίζει την Ομοσπονδία να λειτουργήσει με αρχές, αλλά με απόλυτη έφεση στον ηγεμονισμό, με αποτέλεσμα να μην ακούει άλλες φωνές και κυρίως να μην μπορεί να ακούσει τις φωνές του προσωπικού που αγωνιούν για το αύριο, γιατί βλέπουν καθημερινά να ορθώνονται μπροστά τους τείχη ψηλά όσον αφορά τον μισθό τους , τις ανάγκες τους, αλλά και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Δεσμευόμαστε ότι αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να ασκούμε το ταξικό μας καθήκον, θα ερεθίζουμε με τον διάλογο και τις προτάσεις μας, ώστε να επιβάλουμε έναν άλλο τρόπο σκέψης και λειτουργίας με νέες μορφές δράσης, που θα έρχονται σε συνέχεια της ιστορικής μας διαδρομής και αντάξια των προσδοκιών των εργαζομένων. Θέλουμε να δώσουμε προοπτική στο σήμερα και ελπίδα στο αύριο, αφού είμαστε απαλλαγμένοι από συστήματα, μηχανισμούς και ιδεοληψίες που δημιουργούν ταμπού και φόβο.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο:
 Κατά της απαξίωσης του Ομίλου ΔΕΗ.
 Κατά της εκποίησης της ΔΕΗ και της πώλησης των μονάδων.
 Κατά της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας.
 Κατά της απαξίωσης του προσωπικού.
 Κατά της μείωσης μισθών και συντάξεων.
 Κατά της διάλυσης του ασφαλιστικού μας και της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των συναδέλφων μας που εργάζονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Βεβαίως, για την αντιμετώπιση όλων αυτών χρειάζεται στρατηγική, σχέδιο και συντεταγμένη πορεία. Πάνω από όλα χρειάζεται να πείσουμε τη βάση των συναδέλφων μας, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα απογοητευτικά, όπως με την τελευταία απεργία. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους συνολικά, αλλά και ατομικά αυτούς που σχεδιάζουν μόνοι τους, με αποτέλεσμα να έχουν τέτοια ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. (Θυμίζουμε ότι αποφασίστηκαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες μέχρι την ψήφιση των μέτρων και όχι μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού).
Έτσι λοιπόν, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την συμμετοχή του προσωπικού, ικανοποιώντας προσωπικές επιθυμίες και οφίτσια, δεν προστάτεψαν τον θεσμό, αφού τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αποκαρδιωτικά και αμαύρωσαν την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας παράλληλα σε κρίση το Σ.Κ. της ΔΕΗ.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα, ώστε να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στα άθλια που σχεδιάζει η Τρικομματική κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Γιατί τα μέτρα είναι άδικα, αδιέξοδα, αναποτελεσματικά, απάνθρωπα και καταστροφικά για όλους, αφού δεν δίνουν ούτε μία ελπίδα διεξόδου από την κρίση και την ύφεση. Γι΄ αυτό σας καλούμε όλους στον πιο σκληρό, στον πιο δύσκολο και συνεχή αγώνα.
 Για να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά
 Για να επιβάλουμε άλλες πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης
 Για να περιφρουρήσουμε τη ΔΕΗ και το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγουμε και προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα και θα τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης από όλους μας.

Υ.Γ. Αναφορικά με τις λοιδορίες και τις ύβρεις που εκτοξεύουν με ανοίκειο τρόπο και απύθμενο θράσος, τόσο νεόκοποι «συνδικαλιστές», όσο και το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ περί διασπαστών κ.α.!!!
Δηλώνουμε τα εξής: Τι είχαμε και διασπάστηκε. Μήπως του ενός ανδρός φωνή, όπου έπρεπε σύσσωμη η παράταξη να συμφωνεί, λες και είμαστε φυτά ή καλύτερα συνδικαλιστικά πιόνια.
Ακόμη δεν κατάλαβαν ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές, όπου ο αυταρχισμός και ο αποκλεισμός αποτελούν ανάχωμα για μια δημοκρατική λειτουργία προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα στη δράση και όχι τέτοια ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που διασύρουν το κίνημα. Άραγε πόσο περήφανοι νοιώθουν που έκαναν το ταξικό τους καθήκον με 1-3% συμμετοχή του προσωπικού στην απεργία; Πού οδηγούν το κίνημα; Ποιο ταξικό καθήκον κάνουν, όταν πρωτίστως υπηρετείται το προσωπικό συμφέρον και προφίλ; Πότε θα ασχοληθούν με το ασφαλιστικό που καταρρέει, με τη ΔΕΗ που διαλύεται; Ποια συζήτηση έγινε και ποιες αποφάσεις πήρε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ για το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ, του προσωπικού και του ασφαλιστικού μας; Δυστυχώς καμία και αυτό είναι λυπηρό και επιζήμιο για εμάς.

ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

EDITORIAL