Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

13/04/2021 14:47

ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Βουλή για να μην κλείσει η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Πολιτική
Ένα χτύπημα σε βάρος των ασθενών με ψυχικές διαταραχές καταφέρνει η κυβέρνηση με την απόφασή της, της διοίκησης της 3η Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου Κοζάνης να κλείσει η μοναδική δημόσια στη Δυτική Μακεδονία
13/04/2021 10:30

Είκοσι έξι θέσεις εργασίας ανειδίκευτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΗ

Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κάλυψη είκοσι έξι (26) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (εργάτες) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 
13/04/2021 08:51

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Κατηγορία: Φλώρινα
Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
13/04/2021 08:51
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

DEH_2Περιθώριο λίγων ημερών – εβδομάδων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αρχαιολογία έχει η ΔΕΗ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων της. Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο ορυχείο Αμύνταιου, όπου έχουν σταματήσει οι εκσκαφές στην πρώτη τομή (τα ορυχεία χωρίζονται σε οριζόντιες τομές από όπου εξορύσσεται ο άνθρακας) καθώς η αρχαιολογική υπηρεσία δεν παραδίδει τα τμήματα που έχει ελέγξει.

Αποτέλεσμα να γίνονται εκσκαφές το τελευταίο διάστημα μόνο στις 5-6 κάτω τομές, στο ορυχείο από όπου τροφοδοτούνται με καύσιμα τόσο οι δύο τοπικές μονάδες (Αμύνταιο 1 και 2) όσο και η μονάδα της Φλώρινας (Μελίτη).

Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει συμφωνία με τη ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της με ένα συνολικό ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Ήδη μάλιστα έχουν δοθεί το προηγούμενο διάστημα περί τα 6 εκατ. ευρώ και υπολείπεται η εκταμίευση υπολοίπων 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπηρεσία διαπιστώνει ότι τα χρήματα δεν επαρκούν και ζητεί να της δοθούν περισσότερα χρήματα.

Το ποσό που έχει ζητηθεί ωστόσο είναι μεγάλο (κάποιες πληροφορίες λένε για 10 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να απαιτείται απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, μια διαδικασία που μπορεί να ξεπεράσει τον ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις τρεις μονάδες να τεθούν εκτός λειτουργίας καθώς δε θα υπάρχει κάρβουνο από τα ορυχεία.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία στο Αμύνταιο. Στην ακραία περίπτωση που τεθούν εκτός λειτουργίας οι τρεις μονάδες, θα προκληθεί σοβαρή οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ, ενώ με τα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης δεν αναμένεται να υπάρξει συνολικό πρόβλημα στο ηλεκτρικό ισοζύγιο της χώρας.

πηγή-capital.gr

EDITORIAL