Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

fotovoltaikaΤην ερχόμενη Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, πλην οικονομικής, για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το φωτοβολταϊκό πάρκο 200 MW στην Κοζάνη.

Είναι η δεύτερη παράταση που έδωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς οι περισσότερες από τις 13 εταιρίες της short list διαμήνυσαν ότι αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με ένα ποσό περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που αναμένεται την Παρασκευή, καθώς το γενικότερο περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Εκτός από το country risk που επηρεάζει τη χρηματοδότηση του project ήρθε να προστεθεί και η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα φωτοβολταϊκά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαθέτει αυτή τη στιγμή χαρτοφυλάκιο έργων 4000 MW, τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση. Σε λειτουργία διαθέτει συνολικά 150 MW. Φέτος προστέθηκε το αιολικό στα Ακούμια Κρήτης, ισχύος 7,2 MW, παραδόθηκαν μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων της ΔΕΗ, στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ έως τα τέλη Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και υδροηλεκτρικό 2,5 MW στην Αλατόπετρα Γρεβενών. Για το 2013 η εταιρία έχει προγραμματίσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες 700 KV.

 

πηγη:http://www.energia.gr

EDITORIAL