Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

WWFΣοβαρή αδιαφάνεια κατά τη διαδικασία έκδοσης αδειών ηλεκτροπαραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαπιστώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.
Συγκεκριμένα, στις 25/09/2012, το WWF Ελλάς υπέβαλε στη ΡΑΕ αίτημα για παροχή περιβαλλοντικών πληροφοριών ...

σχετικά με τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται στον φάκελο που κατέθεσε η ΔΕΗ για χορήγηση της άδειας παραγωγής και αφορούν στην περιβαλλοντική και χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του έργου (όπως είναι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής, η ισχύς της μονάδας, η μελέτη σκοπιμότητας και ο προγραμματισμός λειτουργίας, το κόστος επένδυσης κ.ο.κ.). Τονίζεται πως η σχεδιαζόμενη μονάδα ενέχει κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, ενώ βάζει ένα επιπλέον εμπόδιο στις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας, καθώς παραμερίζει τις καθαρές τεχνολογίες.

Στις επανειλημμένες προσπάθειες της οργάνωσης να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες της ΡΑΕ, η εποπτεύουσα την αγορά ενέργειας αρχή σιωπά, αρνούμενη επί της ουσίας να ανταποκριθεί στο αίτημα του WWF Ελλάς. Υπενθυμίζεται πως το δικαίωμα πρόσβασης του κοινού σε πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον κατοχυρώνεται στην ελληνική, τη διεθνή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, βάσει της οποίας η ΡΑΕ οφείλει να παράσχει την αιτούμενη πληροφορία ή να αιτιολογεί ειδικά τις αρνήσεις της.

«Με τη στάση της, η ΡΑΕ αρνείται την πρόσβαση σε πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε κρίσιμη περιβαλλοντική πληροφορία είναι μία κατάκτηση που διασφαλίζει τη διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και την εφαρμογή της νομοθεσίας. Πρόκειται για πρακτικές κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και μυστικότητας που σπανίζουν σήμερα, τουλάχιστον στην ΕΕ και συμβάλλουν στη διόγκωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας», σημειώνει ο Γιώργος Χασιώτης, συντονιστής της νομικής ομάδας υποστήριξης πολιτών του WWF Ελλάς.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης και κατανόησης του φόρτου εργασίας της Αρχής (η ΡΑΕ όφειλε να απαντήσει εντός είκοσι ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης, ενώ σήμερα έχουν περάσει πάνω από 120 ημέρες!), το WWF Ελλάς καθιστά σαφές πως εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές για την καταγγελία των πρακτικών της ΡΑΕ.

 

 

Δείτε εδώ την επιστολή προς τη ΡΑΕ (25/09/2012).

EDITORIAL