Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

oikologoipraslogoΕπιστολή στον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αθ. Κουρουζίδη

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά στο ΥΠΕΚΑ τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, λόγω των δραστηριοτήτων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ.


Για το λόγο αυτό καταθέτουμε την υπ' αριθμ. 0760/2010 Αναφορά, που υπέβαλαν στο Ευρωκοινοβούλιο 11 οικολογικές οργανώσεις των Λιγνιτικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης. Η Αναφορά που τεκμηριώθηκε νομοτεχνικά με την βοήθεια των Οικολόγων Πράσινων και προωθήθηκε από τον ευρωβουλευτή κ. Μιχ. Τρεμόπουλο περιγράφει τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη ΔΕΗ και την Πολιτεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση των Βρυξελλών ήταν θετική και διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για τα ζητήματα που θίγονται στην Αναφορά.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η εν λόγω Αναφορά υποβλήθηκε στο Υπουργείο σας και δια ζώσης τον Ιούλιο του 2012. Τότε μία αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε την προκάτοχο σας στην ΕΓΕΠΕ (σσ. την κ. Μ. Καραβασίλη) και της παρέδωσε στοιχεία για τα συνεχιζόμενα επεισόδια ρύπανσης (Υπόμνημα α.π. 902/11.7.2012), ζητώντας την προσωπική της παρέμβαση.

Η ΕΓΕΠΕ ανταποκρίθηκε άμεσα. Με το έγγραφο 1539/ 7-8-2012 αναγνώρισε τη βασιμότητα των καταγγελιών μας και υποσχέθηκε να οργανώσει μέσα στο Σεπτέμβριο του 2012 μεγάλη σύσκεψη εργασίας στην Κοζάνη, παρουσία όλων των εμπλεκομένων μερών (ΔΕΗ, αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων, οικολογικών οργανώσεων κλπ)...»
Και καταλήγει η επιστολή των Οικολόγων Πράσινων:

«Πιστεύουμε, κ. Κουρουζίδη, ότι στους έξι μήνες που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων σας έχετε ενημερωθεί και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας. Αντιλαμβανόμαστε τον όγκο της δουλειάς και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε σε μια εποχή δύσκολη για τον τόπο. Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία, να υπογραμμίσουμε πως είμαστε κι εμείς εδώ. Περιμένουμε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες. Σας καλούμε στην Κοζάνη να υλοποιήσουμε την «ανοιχτή δημόσια διαβούλευση» που εξάγγειλε το Υπουργείο σας τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά δυστυχώς ναυάγησε πριν αρχίσει.

EDITORIAL