Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

13/04/2021 14:47

ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Βουλή για να μην κλείσει η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Πολιτική
Ένα χτύπημα σε βάρος των ασθενών με ψυχικές διαταραχές καταφέρνει η κυβέρνηση με την απόφασή της, της διοίκησης της 3η Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου Κοζάνης να κλείσει η μοναδική δημόσια στη Δυτική Μακεδονία
13/04/2021 10:30

Είκοσι έξι θέσεις εργασίας ανειδίκευτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΗ

Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κάλυψη είκοσι έξι (26) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (εργάτες) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 
13/04/2021 08:51

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Κατηγορία: Φλώρινα
Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
13/04/2021 08:51
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΡΙΜΗΝΙ ΒΟΪΟΥ

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έμεινε και φέτος πιστή στο πρόγραμμά της, δίνοντας δυναμικά το παρόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (αυτή τη φορά μαζί με το ΣΕΟ Κοζάνης) στη Γιορτή Βουνού. Τη γιορτή διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυκάστανου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Παλιοκριμήνι, την ψηλότερη κορυφή του Βοΐου με υψόμετρο 1812 μέτρα.

Το Παλιοκριμήνι βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία με πολλά νερά, πλούσια βλάστηση και υπέροχη θέα σε ολόκληρη την Βόρεια Πίνδο. Στις πλαγιές του βρίσκονται δύο από τα γραφικότερα χωριά του Βοΐου, η Κυψέλη στα δυτικά και το Πολυκάστανο στα ανατολικά.

Η Γιορτή Βουνού είναι μια ευκαιρία να συνευρεθούν σε μια μαγευτική τοποθεσία όσοι κατοικούν ή κατάγονται από το Πολυκάστανο και μαζί τους να ανεβούν και να γιορτάσουν όσοι αγαπούν το βουνό, τις παλιές παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και γενικότερα τη ζωή στη φύση. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυκάστανου που υποστηρίζεται  και από το το Δήμο Τσοτυλίου. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Σύλλογος αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά με περίσσια αγάπη και μεράκι σε κάθε δραστηριότητά τους.

Η Γιορτή Βουνού είναι μια εκδήλωση απλή και αληθινή, και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ομορφιά της. Για δύο ημέρες οι κάτοικοι του χωριού ανεβαίνουν στο Βόιο, κατασκηνώνουν εκεί, κάνουν πεζοπορία, μαγειρεύουν και κερνούν ντόπια κρεατικά και βραστή γίδα, μαζεύουν τσάι, δροσίζονται σε κρυστάλλινες πηγές και μας προσκαλούν όλους να κάνουμε το ίδιο. Τα κατάφεραν και  φέτος για ένατη χρονιά παρά τις αντιξοότητες της μετακλινησης λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ελπίζουμε και του χρόνου ο νέος ‘Καλλικρατικός’ Δήμος Βοϊου να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η Οικολογική Κίνηση βελτίωσε τη σηματοδότηση του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6, καλύπτοντας σε δύο ημέρες 35 χιλιόμετρα. Το Ε6 διασχίζει ολόκληρη την υψηλή κορυφογραμμή του Βοϊου και είναι από τις σημαντικότερες και ομορφότερες ορειβατικές διαδρομές της Ελλάδας.     
 

EDITORIAL