Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

energeiakoi_dhmoiΗ ανακοίνωση των Ενεργειακών δήμων είναι σκληρή και εξαπολύει επιθεση στον αρμόδιο υφυπουργό μιλώντας για ρουσφετολογική και τριτοκοσμική εικόνα της Ελλάδας. Απο την άλλη ανακοινώνουν οτι προσφεύγουν στο ΣΤΕ για την ακύρωση της απόφασης ενώ δηλώνουν σε υψηλούς τόνους οτι θα ακυρώσουν στην πράξη της εφαρμογή του απέχοντας απο κάθε είδους διαδικασία που έχει σχέση..

με ενεργειακά θέματα της πολιτείας και της περιφέρειας. Η Ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

 

 

6 μήνες μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και την ανάγκη προσαρμογής της Υπουργικής Απόφασης Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ575/9-1-2008(ΦΕΚ Β΄12/11-1-2008) για τον τρόπο κατανομής του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς.
14 μήνες απ'την λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του τοπικού πόρου ανάπτυξης .

Ο Υφυπουργός ΠΕΚ κ.Ασημάκης Παπαγεωργίου έχει εκδώσει την νέα Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5179/οικ.2284/2013-ΦΕΚ 400/22-2-2013 που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες κατανομής κ.τ.λ
Και ω του θαύματος.
Αναδείχθηκε ξαφνικά η πιο παλαιοκομματική , ρουσφετολογική ,τριτοκοσμική εικόνα της Ελληνικής Πολιτείας.
Η εικόνα όπου ένας υφυπουργός –που έχει τις σχετικές αρμοδιότητες-γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Ν. 2446/1996 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την επιβολή του τέλους ανάπτυξης και αγνοώντας παντελώς τον θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευθύνες και αρμοδιότητες που της έχουν απονεμηθεί ιδίως μετά τον Καλλικράτη, τις ευθύνες που τις αναλογούν για τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, την ισοτιμία δυο αυτοδιοικητικών βαθμων, το βαρύ τίμημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης και αναπτυξιακής απαξίωσης που πληρώνουν οι περιοχές που αναπτύσσεται η λιγνιτική δραστηριότητα προχωρά σε αποφάσεις τυπου αποφασίζομεν και διατάσομεν.
Είναι χαρακτηριστικό ένα και μόνο παράδειγμα .
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η κατανομή ανάμεσα σε ενεργειακούς και μη ενεργειακούς Δήμους γίνεται αμιγώς με πληθυσμιακά κριτήρια. Εάν σ'αυτό συνυπολογιστεί και το 50% που αναλογεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ποιο άραγε έργο θα εκτελέσει στα διοικητικά όρια ποιων Δήμων;) οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα ότι στους δυο ενεργειακούς Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, να αντιστοιχεί μόνο το 35% του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Στην περιοχή δηλαδή, όπου επιβάλλεται να κατευθύνεται ο τοπικός πόρος, σύμφωνα με το Ν.2446/1996, αναλογεί σύμφωνα με την απόφαση κ.Παπαγεωργίου μόνο το 1/3.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά

Προσφεύγουμε άμεσα στο ΣτΕ για ακύρωση της Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5179/οικ.2284/2013 απόφαση του κ.Ασημάκη Παπαγεωργίου ως ευθέως παραβαίνουσα τον Ν.2446/1996.
Δια της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων στο ίδιο διακαστήριο διεκδικούμε να παγώσει κάθε διαδικασία εφαρμογής της.
Απέχουμε παντελώς από κάθε διαδικασία εφαρμογής Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων., συμμετοχής εκπροσώπων μας κ.τ.λ σε οποιαδήποτε φάση ενεργοποίησης της Υπουργικής Απόφασης.
Προσφεύγουμε συστηματικά στα αρμόδια Όργανα κατά οποιαδήποτε απόφασης εκδίδεται σε εφαρμογή της εκδοθείσας Υπουργικής Απόφασης κατανομής του πόρου.
Αναδεικνύουμε καθημερινά και με κάθε πρόσφορο μέσο τις πολιτικές ευθύνες εκείνων, που απ' τις υπουργικές και θεσμικές τους καρέκλες διοικούν σαν να πρόκειται για τις εταιρίες τους, στην ευθύνη για την μη προώθηση έργων ,αλλά και για την αποστέρηση απ' την περιοχή ενός σημαντικού οικονομικού πόρου αυτήν την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Απέχουμε από κάθε κυβερνητική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας αναδεικνύοντας την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στην περιοχή που αναπτύσσεται η λιγνιτική δραστηριότητα.
Αναδεικνύουμε και διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη δικαίωση των πολιτών του Δήμου μας περιβαλλοντικά-αναπτυξιακά με κάθε τρόπο και σε κάθε όργανο Ευρωπαϊκό ή Εθνικό.
Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα υποβάθμισης των περιοχών μας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
-Πρωθυπουργό
-Πρόεδρο Βουλης των Ελλήνων
-Αρχηγούς όλων των κομμάτων
-Όλους τους Βουλευτές Κοζάνης-Φλώρινας-Αρκαδίας
-ΔΕΗ Α.Ε
-Ρυθμιστική αρχή ενέργειας
-Υπουργός ΠΕΚΑ
-Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης
-Όλους τους προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων, Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπων των
Δημων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης
-ΜΜΕ/Τοπικά –Εθνικά
-Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
-Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης
-ΑΗΣ Μελίτης
-ΑΗΣ Αμυνταίου
-ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
-ΑΗΣ Καρδιάς
-ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου
-ΑΗΣ Μεγαλόπολης
-site Δήμων
-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
-Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
-Σωματείο Η ΕΝΩΣΗ
-Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
-Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
-Εργατικό κέντρο Κοζάνης
-Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

EDITORIAL