Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΗ ομάδα φοιτητών ΑRT (Aristotle Racing Team) του Α.Π.Θ. συνέχισε για άλλη μία χρονιά την παράδοση, που τη θέλει να επιστρέφει με διακρίσεις από τους διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες που συμμετέχει. Το Ειδικό Τρόπαιο πιο φιλικής ομάδας κέρδισε στο διαγωνισμό Formula SAE Italy στην πίστα Ricardo Paletti (Ρικάρντο Παλέτι), στο Varano de’ Melegari (Βαράνο ντε Μελεγκάρι) της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2010.

Η ομάδα των φοιτητών του Α.Π.Θ. κέρδισε με την άψογη συμπεριφορά της, την εκτίμηση τόσο των κριτών όσο και των μελών όλων των υπόλοιπων ομάδων που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο που ο σχεδιασμός και η κατασκευή έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Α.Π.Θ. βοήθησε την αντίστοιχη Ινδική ομάδα από το πανεπιστήμιο RV του Bangalore καθώς και τη Γερμανική του Aachen να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο, κάτι που η πρώτη προσπαθεί ανεπιτυχώς τα τελευταία 5 χρόνια.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Την πρώτη και δεύτερη ημέρα η ομάδα του Α.Π.Θ. ολοκλήρωσε με επιτυχία το λεπτομερή τεχνικό έλεγχο και τις στατικές δοκιμασίες του κόστους, του σχεδιασμού και της εμπορικής παρουσίασης. Την τρίτη μέρα η ομάδα βρέθηκε στην 14 θέση σε σύνολο 52 συμμετεχόντων και στόχος ήταν να πετύχει την τέταρτη και τελευταία μέρα ακόμα καλύτερη θέση, αλλά δυστυχώς μια ατυχία της στέρησε τον τερματισμό στον αγώνα αντοχής και μαζί αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ωστόσο με 405 βαθμούς ολοκλήρωσε την προσπάθεια στην 24η θέση, συγκεντρώνοντας πολύ καλή βαθμολογία τόσο στα στατικά όσο και στα δυναμικά αγωνίσματα της επιτάχυνσης και του κατατακτήριου γύρου.

Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή το καλοκαίρι του 2011 σε περισσότερους αγώνες καθώς και η εισαγωγή νέων μελών στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Α.Π.Θ. τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας τις διεθνείς διακρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: www.formulasae.meng.auth.gr

EDITORIAL