Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
 
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑΚοινή εταιρεία χαρτοφυλακίου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τη γαλλική EdF Energies Nouvelles, με στόχο επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση ανανεώσιμης ισχύος, κυρίως αιολικής, έως 3.000 MW σκοπεύει να συστήσει η ΔΕΗ, η οποία, παράλληλα, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Sunedison για το μέγα-φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη.
Η στρατηγική συμμαχία με την EdF Energies Nouvelles, θυγατρική του γαλλικού ομίλου ηλεκτρισμού ΕdF, αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που θα γίνει εντός της εβδομάδας. Στη νέα εταιρεία, που θα μετέχουν με ίσα μερίδια 50-50 η ΔΕΗ και η EdF Energies Nouvelles, θα εισφερθούν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμα των δύο ομίλων στη χώρα, καθώς και ένα νέο αιολικό πάρκο ισχύος 122 MW που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν από κοινού.

Το καθένα από τα πρότζεκτ αυτά θα αποτελέσει ξεχωριστή εταιρεία, ενταγμένη στον νέο όμιλο. Στο πλαίσιο αυτό θα εισφερθούν τα αδειοδοτημένα υβριδικά (αιολικά με συνδυασμένα υδροηλεκτρικά) της EdF E.N. στην Κρήτη, ισχύος 100 MW, το πάρκο που σχεδιάζει στην Φλώρινα ισχύος 200 MW και από τη ΔΕΗ τρία αιολικά σε Ροδόπη, Καρδίτσα (Μουζάκι) και Μακρόνησο, συνολικής ισχύος 300 MW.

Oσον αφορά το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 200 MW, που θα εγκατασταθεί σε εξαντλημένα λιγνιτικά κοιτάσματα στην Κοζάνη, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να οδηγούνται στη σύσταση μεικτής εταιρείας με τη Sunedison, η οποία θα ελέγχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 

EDITORIAL