Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
altΜε μια πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή www.wwf.gr/ilios η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει εύκολα, γρήγορα και με εξαιρετική ακρίβεια το κόστος κτήσης και τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κατοικία του. Από την 1η Ιουλίου 2009 έχει μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτηρίων για την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας. Με το πρόγραμμα αυτό παρέχονται ουσιαστικά κίνητρα, με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας, για τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή των πολιτών και την αύξηση του ποσοστού ενέργειας που παράγεται από τον ήλιο σε εθνικό επίπεδο.

Η WWF Ελλάς, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται, αλλά και να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα το σύνολο της επένδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, παρουσιάζει το πρωτότυπο διαδικτυακό εργαλείο «Ηλιακές Οικολογικές Στέγες (ΗΛΙ.Ο.Σ.)», το οποίο θα βοηθήσει τον κάθε πολίτη προσωπικά να υπολογίσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη του συγκεκριμένου κτηρίου στο οποίο κατοικεί, το κόστος της επένδυσης, καθώς και το χρόνο αποπληρωμής της και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανάλογα με συγκεκριμένους παράγοντες, όπως η επιφάνεια εγκατάστασης, ο προσανατολισμός της στέγης, η κλίση, η θέση των γειτονικών κτηρίων κ.λπ. Κι ακόμη, το οικονομικό όφελος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο χρόνο και το περιβαλλοντικό όφελος από την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Κατά την άποψη της οργάνωσης, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτηρίων συντελεί στην ενεργειακή αυτάρκεια και ανεξαρτησία καθώς και την περιβαλλοντική αποφόρτιση των περιοχών στις οποίες λειτουργούν συμβατικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (λιγνίτη ή και πετρελαίου).

Παράλληλα, η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτηρίων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη των εθνικών δεσμεύσεων για κάλυψη του 20% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ μέχρι το 2020.

30.000 χρήστες μέσα σε ένα χρόνο στη Γερμανία

Το διαδικτυακό εργαλείο ΗΛΙ.Ο.Σ. αναπτύχθηκε το καλοκαίρι του 2009 στη Γερμανία από την ομάδα μηχανικών της μη κερδοσκοπικής εταιρείας CO2online η οποία πραγματοποιεί εκστρατείες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των εκπομπών CO2 στο οικιακό και στο εργασιακό περιβάλλον.

Το εργαλείο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία με πάνω από 30.000 χρήστες μέσα σε ένα χρόνο, αφού συνδυάζει την απλότητα στη χρήση με την ικανοποιητική ακρίβεια στους υπολογισμούς, τα στοιχεία των οποίων προέρχονται τόσο από έρευνα πεδίου όσο και από την επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών και τις μεθόδους ενσωμάτωσης στους διάφορους τύπους κτηριακών στεγών.

Επιπλέον, το εργαλείο χρησιμοποιεί μία ειδική εφαρμογή του Google maps προκειμένου να εντοπίσει και να υπολογίσει την επιφάνεια της στέγης ενός συγκεκριμένου κτηρίου. Το νέο αυτό διαδικτυακό εργαλείο δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να αντικαταστήσει τη γνώση και τη μελέτη κάποιου ειδικού, αλλά να δώσει μία σφαιρική και αρκετά ακριβή εικόνα στον πολίτη που επιθυμεί να προβεί σε μια φωτοβολταϊκή επένδυση.

EDITORIAL