Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:44

Συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα - «Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Κατηγορία: Εκδηλωσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σκιώδης Εισηγητής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης,
21/04/2021 16:39

Π. Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στο θέμα ΑΠΕ: Καμία δύναμη δεν είναι ανώτερη από τη συλλογική μας θέληση 

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Οι απαντήσεις δυο υπουργών στην ερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη Μάνα Νερού και το ρόλο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης
21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
altΕίναι γνωστό ότι το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την ψήφιση των πιο απαράδεκτων, αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων Νόμων, του 3833/10 και του 3845/10, που στην ουσία καταργούσαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επέβαλαν απαράδεκτες αναδρομικές παρακρατήσεις δεδουλευμένων στους μισθούς, 7% από 1/1/2010 και 3% από 1/5/2010.
Είναι επίσης γνωστό, ότι εκτός των απεργιακών κινητοποιήσεων γι’αυτό το θέμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσέφυγε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας .. (η μοναδική Ομοσπονδία στη χώρα) ζητώντας να κριθούν οι παραπάνω Νόμοι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ! ! !
Ενημερώνουμε δε, ότι η ολομέλεια του ΣΤΕ, μετά την αναβολή στις 8/10/2010, θα συζητήσει το θέμα την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να κρίνει την αντισυνταγματικότητα των Νόμων.
Γνωρίζετε επίσης, ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ παρενέβησαν ούτως ώστε οι μειώσεις στην μισθοδοσία να μην είναι 10%, αλλά 4,3% επί των μεικτών αποδοχών. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι οι παρακρατήσεις στις αποδοχές μας ξεκίνησαν από την εκκαθάριση του μηνός Ιουλίου, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ Α.Ε. να αξιώνει από τους μισθωτούς κατ’ εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, παρακράτηση δεδουλευμένων και για τις κανονικές μισθοδοσίες των μηνών από Ιανουάριο έως Ιούνιο του 2010 και επιπλέον την επιστροφή του 30% του επιδόματος Πάσχα.
Όλοι ξέρουμε ότι έχει αναφερθεί στις ενημερώσεις του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στους χώρους εργασίας, αλλά και στις μαζικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και Φλώρινας ότι η Δ/νση Πληροφορικής αδυνατεί να αποτυπώσει (λόγω παλαιότητας του συστήματος) το ακριβές ποσό που αξιώνει η ΔΕΗ Α.Ε. να παρακρατήσει από τους εργαζόμενους, κι αυτό είναι κάτι που θα γίνει έως το τέλος του έτους.
Είναι επίσης γνωστό, ότι με βάση τους Νόμους, τα επιπλέον ποσά, συμπεριλαμβανομένου και του πλαφόν, θα έπρεπε να παρακρατηθούν σε 8 δόσεις και σίγουρα έως τις 31/12/2010. Άρα ο κάθε μισθωτός, γνώριζε ότι η ΔΕΗ θα του παρακρατήσει, κατ’ εντολή του Υπουργείου, δεδουλευμένα έξι μηνών πλέον του 30% Δώρου Πάσχα.

Συναδέλφισσες – οι
Γνωρίζετε ότι από την εκκαθάριση του μηνός Ιουλίου ξεκίνησε η αντισυνταγματική, κατά την άποψή μας, παρακράτηση στην μισθοδοσία μας, καθώς και η παρακράτηση ενός ποσού με τον κωδικό 515 (παρακράτηση έναντι κρατήσεων του Νόμου 3833/10), που υπολογίσθηκε ότι αφορά το 40% περίπου της μηνιαίας δόσης.
Η ΔΕΗ Α.Ε. θα καταφέρει να υπολογίσει το ακριβές ποσό που αξιώνει να παρακρατήσει από τους εργαζόμενους έως τις 8 Ιανουαρίου του 2011, με δεδομένο ότι και το ανώτατο όριο αποδοχών (πλαφόν) θα υπολογιστεί σε ετήσια βάση για ευνόητους λόγους.
Άρα, η αίτηση – δήλωση που απέστειλε καθυστερημένα !!! η ΔΕΗ Α.Ε. σε όλους μας για διακανονισμό μετά την οριστική ετήσια εκκαθάριση για 12 ισόποσες ΑΤΟΚΕΣ δόσεις και σε 18 για ποσά άνω των 3.000 μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου, κρίνεται θετική, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε, με βάση επαναλαμβάνουμε τους αντεργατικούς Νόμους 3833/10 και 3845/10, να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό που μας χρέωσαν άκρως αντισυνταγματικά και αυτό θα αποδειχθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σημειώνουμε ότι σε πολλούς συναδέλφους, λόγω αδυναμίας του συστήματος, το εκτιμώμενο ποσό που αναγράφεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ οι παρακρατήσεις δεδουλευμένων στην μισθοδοσία από τη ΔΕΗ κατ’ εντολή της κυβέρνησης, είναι πράξεις που δεν παραγράφονται και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις από το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

EDITORIAL