Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
altΠαραδεκτή από το Ευρωκοινοβούλιοη Αναφορά έντεκα περιβαλλοντικών οργανώσεων ια παραβάσεις της ΔΕΗ και της Πολιτείας
Υπενθυμίζεται ότι η Αναφορά ήταν μια εμπεριστατωμένη νομοτεχνική εργασία, που συντάχτηκε με πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και βασίστηκε σε είκοσι επίσημα ντοκουμέντα (μετρήσεις της ΔΕΗ, του ΤΕΙ, του Κέντρου Περιβάλλοντος, σε πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, των επιθεωρητών περιβάλλοντος, στο Ίδρυμα Μαραγκοπούλου κλπ).
Η Αναφορά έχει δύο .. βασικά κεφάλαια:
Το 1ο αναφέρεται στα «Σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις αντίστοιχες παραβάσεις της νομοθεσίας, που παρατηρούνται στα δύο Λιγνιτικά Κέντρα της ΔΕΗ».

Το 2ο επικεντρώνεται στα «Αιτήματα-μέτρα που πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία ζητείται η συνδρομή του Ευρωκοινοβουλίου». Στο κεφάλαιο αυτό υπογραμμίζεται επίσης και η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας (σταδιακή απεξάρτηση από λιγνίτη και στήριξη στις ΑΠΕ).

Η Αναφορά είχε υποβληθεί κατά την επίσκεψη εκπροσώπων των έντεκα περιβαλλοντικών οργανώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων. Για την υποστήριξη της Αναφοράς υποβλήθηκε παράλληλη Ερώτηση στην Κομισιόν από τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων Μ. Τρεμοπουλο.
Στην απάντηση λοιπόν της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Erminia Mazzoni μας πληροφορεί ότι «τα θέματα που θίγονται στην Αναφορά είναι παραδεκτά σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» και ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος»
Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα βέβαια έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Οι οργανώσεις που υπογράφουν την Αναφορά είναι:

1. Οικολογική Κίνηση Ν. Κοζάνης

2. Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου

3. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Ελλησπόντου.

4. Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

5. Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής

6. Σύλλογος πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ ΛΙΠΤΟΛ-ΔΕΗ Μαυροπηγής

7. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου

8. Οικολογική και Κοινωνική Παρέμβαση Πτολεμαΐδας

9. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μελίτης N. Φλώρινας «ο Σκαντζόχοιρος»

10. Παρεμβατική Κίνηση Μεγαλόπολης

11. «Πανός ενδιαίτημα» Αρκαδίας

EDITORIAL