Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12/05/2021 13:38

Καθαρογράφηκε η απόφαση για το σκάνδαλο Siemens: "Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του ποσού αυτού"

Κατηγορία: Ελλάδα
Και με τη βούλα της δικαιοσύνης τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens έφτασαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται στην απόφαση που καθαρογράφηκε σε 4.500 σελίδες:
12/05/2021 13:11

Σε ισχύ 1150 MW θα μετατραπεί η Πτολεμαϊδα 5 μετά τις μετασκευές. Τι απάντησε ο Γ. Στάσσης σε ερώτηση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης

Κατηγορία: Ενέργεια
Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Απόστολος Αβδελάς και κ. Κωνσταντίνος Χήτας
12/05/2021 13:04

Θετικές οι Οικονομικές προβλέψεις για την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας το 2021 και 2022

Κατηγορία: Οικονομία
Σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις του 2021, η οικονομία της ΕΕ θα αναπτυχθεί κατά 4,2 % το 2021 και κατά 4,4 % το 2022. Η οικονομία της ζώνης του ευρώ προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 4,3 % φέτος και κατά
emvolio
emvolio1

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΗ πρόταση της ανταλλαγής λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ με αντίστοιχη ισχύ εταιριών σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ που κατέθεσε το υπουργείο ΠΕΚΑ στην Κομισιόν ως εναλλακτική της πώλησης μονάδων αποτέλεσε το οριστικό ρήγμα στις σχέσεις του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) με την αρμόδια υπουργό κ. Μπιρμπίλη, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Καθημερινή".

 

Στελέχη του ΕΣΑΗ μιλούν ευθέως για αποφάσεις που «προστατεύουν τη ΔΕΗ και παρατείνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά, χωρίς να οδηγούν στην απελευθέρωση.

«Δεν θα ανεχθούμε ούτε για μία μέρα ο διαχειριστής της αγοράς να βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη ή στην οδό Αγησιλάου», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου του ΕΣΑΗ, Αν. Καλλιτσάντζη, στην αναφορά του στο μοντέλο ΙΤΟ, μιλώντας προχθές σε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους Τύπου.

Τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο μοντέλο εξέφρασε δύο ημέρες νωρίτερα ο ΕΣΑΗ με επιστολή του στην υπουργό, από την οποία ζητούσε την πλήρη εφαρμογή των όσων προβλέπει η Οδηγία σχετικά με αυτό.

Τα στελέχη του ΕΣΑΗ εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση και δυσαρέσκειά τους στην πρόταση για το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη (SWAPS).

Πρόκειται για ένα μοντέλο χρηματιστηριακής συναλλαγής, τονίζουν, που σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε άρση των στρεβλώσεων και στον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, η λύση αυτή αφήνει εκτός τους εγχώριους επενδυτές, που έχουν μέχρι στιγμής επενδύσει 1,5 δις. ευρώ σε σύγχρονες και αποδοτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τονίζουν μέλη του ΕΣΑΗ.

Αμφισβητούν την αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης από την Κομισιόν και προετοιμάζονται να προσφύγουν στην ΕΕ.

  

 

EDITORIAL