Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:44

Συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα - «Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Κατηγορία: Εκδηλωσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σκιώδης Εισηγητής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης,
21/04/2021 16:39

Π. Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στο θέμα ΑΠΕ: Καμία δύναμη δεν είναι ανώτερη από τη συλλογική μας θέληση 

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Οι απαντήσεις δυο υπουργών στην ερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη Μάνα Νερού και το ρόλο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης
21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

νεκρος λυκος απο πυροβολο οπλοΤο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές. Στον Έβρο, λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό 2χλμ από το χωριό Μεταξάδες στον Έβρο. Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ενημέρωσε πολίτης ενώ την περιοχή επισκέφτηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να κάνει αυτοψία και να συλλέξει τα απαραίτητα γενετικά δείγματα.


Επίσης, θανατωμένη αρκούδα βρέθηκε στο Δ.Δ Παλιούρας, του Δήμου Δεσκάτης, του νομού Γρεβενών. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επισκέφτηκε την περιοχή βρήκε το ζώο πρόχειρα θαμμένο στους νότιους πρόποδες του όρους Καμβούνια.
Το ζώο, σύμφωνα με περίοικους και κτηνοτρόφους της περιοχής, θανατώθηκε τουλάχιστον ένα μήνα πριν από πυροβολισμό. Πρόκειται για ένα ενήλικο και μεγαλόσωμο ζώο το οποίο θάφτηκε στο σημείο που θανατώθηκε από εργαζομένους του Δασαρχείου Δεσκάτης. Η επιφανειακή ταφή του ζώου προκάλεσε αλλοιώσεις που δεν επέτρεψαν αναλυτικότερη νεκροψία.
Οι παράνομοι φόνοι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα απειλούμενα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας. Το 2010 επιβεβαιώθηκαν 2 παράνομοι φόνοι αρκούδων και 4 παράνομοι φόνοι λύκων. Ο φόνος των μεγάλων σαρκοφάγων της χώρας μας, αρκούδας και λύκου, απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και οι παραβάτες τιμωρούνται.

Σε περιπτώσεις νεκρών σαρκοφάγων καλούμε τους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ώστε οι επιστήμονες της ομάδας να συλλέξουν τα απαραίτητα δείγματα τα οποία θα δώσουν σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες και θα χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική προστασία της άγριας πανίδας στη χώρα μας. Με την πολύτιμη βοήθεια πολλών πολιτών ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 αρκούδες στο Εθνικό Μητρώο της Αρκούδας και 50 στο αντίστοιχο του Λύκου.

EDITORIAL