Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία100125_tina_mpirmpiliΤη θέση ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου, εκφράζει η Τίνα Μπιρµπίλη, με συνέντευξή της στα Νέα.
Η υπουργός επισηµαίνει ότι στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται η διάθεση πακέτου µετοχών της ΔΕΗ στο πλαίσιο των προγραµµατιζόµενων αποκρατικοποιήσεων, ενώ για το ..

Ελληνικό προτείνει τη δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε υποβαθµισµένες περιοχές της Αθήνας. Όσο για τις επιθέσεις που δέχεται ακόµη και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αρνείται, όπως λέει, να συνεισφέρει στο «σίριαλ» που έχει στόχο τον αποπροσανατολισµό από τα πραγµατικά θέµατα.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, η υπουργός τονίζει ότι δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, αλλά «σε βασικά δίκτυα όπως αυτά του ηλεκτρισµού, των υδάτων και του φυσικού αερίου, είναι καλό ο έλεγχος να ανήκει στο Δηµόσιο ώστε όταν βγούµε από την κρίση να έχουµε µια στρατηγική υποδοµή για να δηµιουργήσουµε την προοπτική της ανάπτυξής µας».

Ειδικά για τη ΔΕΗ, η υπουργός τονίζει ότι η αξία της, όπως αποτιµάται χρηµατιστηριακά, είναι σαφώς υποτιµηµένη και γι' αυτό «δεν ενδείκνυται ως χρόνος προβληµατισµού για τη διάθεση πακέτου µετοχών της επιχείρησης».

Ως προς την αξιοποίηση του Ελληνικού, η κ. Μπιρμπίλη δηλώνει ότι «πρέπει να λάβει υπόψη και τη δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, αλλά και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε άλλες υποβαθµισµένες περιοχές της Αθήνας».

«Η εµµονή σε κάποια στατικά ποσοστά δεν θα αποτελούσε ουσιαστική συνεισφορά στον διάλογο. Το σηµαντικό λοιπόν είναι να φροντίσουµε ώστε η αξιοποίηση του Ελληνικού να δηµιουργήσει υπεραξίες που θα επιτρέψουν τη µέγιστη δυνατή διάθεση χώρων για πράσινο, αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων που θα διατεθούν για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τεχνολογικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν αναφέρθηκα στη µεγιστοποίηση του δηµόσιου οφέλους» σημειώνει.

Για το νόμο για τις περιοχές Natura, η υπουργός επισημαίνει ότι η ρύθµιση είναι ένα µεγάλο βήµα για τον περιορισµό της δόµησης και την προστασία των περιοχών αυτών, καθώς «άνοιξε ένας διάλογος σε επίπεδο Βουλής και κοινωνίας για την εκτός σχεδίου δόµηση στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφερόμενη στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ακόμα και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπιρμπίλη υπογραμμίζει ότι αρνείται να συνεισφέρει «στη δηµιουργία και τη διατήρηση 'σίριαλ' που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισµό από τα πραγµατικά θέµατα. Αυτό που έχει σηµασία είναι οι θέσεις και οι προσεγγίσεις».

Αφήνει αιχμές, όμως, κατά συναδέλφων της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό που µε ενοχλεί είναι η επιστροφή σε αναπτυξιακά πρότυπα, τα οποία αποδεδειγµένα έχουν αποτύχει και, αφενός, έχουν τροφοδοτήσει τη βαθιά κρίση που βιώνουµε ως τόπος, αφετέρου, αναπαράγουν µίζερες προσεγγίσεις. Ως παράδειγµα θα ήθελα να αναφέρω την προσέγγιση που προωθεί την οικοδόµηση κάθε σπιθαµής της χώρας, µε τον ισχυρισµό ότι έτσι θα δοθεί δυναµισµός στον οικοδοµικό κλάδο. Είναι ένας εύκολος τρόπος, ένα άλλοθι για να µην κάνουµε τίποτα».

EDITORIAL