Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Αυτό ήταν το συναίσθημα που ένοιωσαν όσοι εθελοντές διέθεσαν το πρωινό της οι 40 εθελοντές απο την ΄΄Κοζανη τοπος να ζεις'' γεμισαν 150 σακκουλες απορριμάτωνΚυριακής για να καθαρίσουν το δημόσιο δρόμο Κοίλων – Ν. Καρδιάς μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας.

Εκατόν πενήντα μεγάλες

σακούλες σκουπιδιών δεν έφτασαν για να ξεβρωμίσουν τρία χιλιόμετρα δρόμου. Τα χαντάκια γεμάτα με κάθε λογής σκουπίδια : πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, τσουβάλια, άδειες μπύρες και αναψυκτικά, αφίσες και κουρελιασμένα αεροπανό, πλαστικές καρέκλες, ρόδες, ανταλλακτικά μέχρι και στρώματα !

Τα ερωτήματα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να ζεις» και των πολιτών που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή είναι εύλογα:
skouptoposnaz
* Από πότε έχει να καθαριστεί αυτός ο δρόμος (και κάθε δρόμος) ; Βρήκαμε πεταμένες συσκευασίες με ημερομηνίες του 1985, δηλαδή ήταν εκεί για 25 χρόνια !
* Υπάρχει Υπηρεσία καθαριότητας των επαρχιακών οδών και τι κάνει ;
* Για ποιο λόγο ο φορολογούμενος πληρώνει φόρους και τέλη ευπρεπισμού των οδών ;
* Υπάρχουν ποινές για οδηγούς και επιβάτες που μετατρέπουν τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους σε προσωπική χωματερή ; Αν ναι, ας μας πει η αρμόδια υπηρεσία πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει το 2010 στο Ν. Κοζάνης ;

* Για ποιο λόγο όσοι διαφημίζουν με αφίσες και αεροπανό την πραμάτεια τους (εμπορική ή πολιτική, αδιάφορο) δεν υποχρεώνονται να μαζεύουν τα διαφημιστικά τους μετά τη χρήση ;
* Είναι δυνατόν να φέρουν τον τίτλο του πολίτη όσοι περιφρονούν το δημόσιο χώρο ; Υπάρχει κοινωνική συνείδηση;
* Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε «Ελληνάρα» να πετά όπου βρει τα σκουπίδια του, χωρίς να τον καταγγέλλουμε ; Ως πότε θα γκρινιάζουμε χωρίς να κατονομάζουμε ; (Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο)
* Τι σημαίνει Πολιτισμός;

Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό. Σαράντα εθελοντές τα επανέλαβαν πολλές φορές και τελικά τα άφησαν αναπάντητα μαζί με τις σακούλες των σκουπιδιών.

Αν οι καθαροί δημόσιοι χώροι αποτελούν καθρέφτη του πολιτισμού, τότε είμαστε από τους πιο απολίτιστους λαούς, παρότι περηφανευόμαστε για το αντίθετο.

EDITORIAL