Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία


fysikoaerioΟ κ. Μανιάτης σημείωσε ότι εντάχθηκε για κατάθεση στη Βουλή ειδικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο «Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς  Υδρογονανθράκων» για την ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

"Ικανοποιούμε έτσι ένα δίκαιο, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Ηπείρου", δήλωσε ..

ο κ. Μανιάτης, ενώ πρόσθεσε ότι "η χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

"Η ίδρυση της  ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του  αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας (IGI). Έτσι, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σύμφωνα με το διαχρονικό πανηπειρωτικό αίτημα", δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Αναφερόμενος στον αγωγό ITGI σημείωσε ότι "είναι έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, που αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα και συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Είναι ένα έργο που στήριξαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας  και το προώθησαν για ένταξη στα έργα ευρωπαϊκής προτεραιότητας".

"Είναι ένα  έργο με πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας και με σαφές προβάδισμα έναντι των  ανταγωνιστικών του αγωγών. Όμως για την υλοποίησή του πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, Κυβέρνηση και τοπικές κοινωνίες".

"Ο αγωγός αυτός  σχεδιάζεται να προμηθεύει την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, με φυσικό αέριο  από την Κασπία και με τον τρόπο  αυτό, να καταστήσει τη χώρα μας διεθνή ενεργειακό κόμβο".

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις για το τμήμα του Υποθαλάσσιου Αγωγού "Ποσειδών" που θα ενώνει τις ακτές της Θεσπρωτίας με την Ιταλία.

Όπως δήλωσε, με πρωτοβουλία του υπουργείου πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την παρουσία βουλευτών από όλες τις παρατάξεις και τη συμμετοχή των φορέων της Ηπείρου λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία μερίδας της  τοπικής κοινωνίας για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης.

"Η πρόταση που προέκυψε από τη Συνεδρίαση, ήταν η διερεύνηση νέας χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης στην τοποθεσία "Φλωροβούνι". Η θέση αυτή στο διάστημα που ακολούθησε, αξιολογήθηκε από εξειδικευμένες ομάδες επιστημόνων των μελετητών του έργου.

Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής, μπορώ να ανακοινώσω ότι η θέση Φλωροβούνι, που υποδείχθηκε από τους τοπικούς φορείς, πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εκεί τελικά θα εγκατασταθεί ο σταθμός συμπίεσης".

"Με τις παραπάνω ενέργειες μας, σε στενή συνεργασία με τους φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, στηρίζουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, διαμορφώνουμε ανταγωνιστικές συνθήκες λειτουργίας για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, μειώνουμε το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών και αναβαθμίζουμε το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

EDITORIAL