Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

Φυσικό αέριο: πράσινο φως για επενδύσεις σε Μακεδονία & Θράκη - Ιδρύεται ΕΠΑ Δυτ. Μακεδονίας & ΗπείρουΕγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 28 Ιουνίου 2011, το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την υπαγωγή σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης των δαπανών κατασκευής των δικτύων Φυσικού Αερίου, στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Με βάση την έγκριση αυτή, το επενδυτικό πρόγραμμα των τριών νέων ΕΠΑ συνολικής αξίας 198,71 εκ. ευρώ, θα ενισχυθεί μέσω κρατικών και κοινοτικών πόρων ύψους 42,67 εκ. ευρώ.

Το επενδυτικό πρόγραμμα αφορά στην κατασκευή δικτύων διανομής αερίου σε πόλεις όπως Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα δημιουργώντας συνολικά πάνω από 1500 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, η χρήση του φυσικού αερίου από δεκάδες χιλιάδες νέους καταναλωτές θα συμβάλλει στη σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση αυτών των περιοχών.

Εκτιμάται ότι η μείωση των εκπομπών CO2 στα επόμενα 30 χρόνια και για τις τρεις νέες ΕΠΑ, θα ανέλθει σε 13 εκ. τόνους.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν από τη ΔΕΠΑ αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικών διατάξεων που είναι αναγκαίες για τη διευκόλυνση της ίδρυσης των τριών ΕΠΑ. Οι διατάξεις αυτές εμπεριέχονται στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση στο αμέσως επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στις ίδιες διατάξεις προβλέπεται και η ίδρυση δύο ακόμη νέων ΕΠΑ, της ΕΠΑ Πελοποννήσου και της ΕΠΑ Δυτ. Μακεδονίας - Ηπείρου, για τις οποίες η ΔΕΠΑ έχει ήδη αρχίσει τη σχετική προετοιμασία, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στην ίδρυση και αυτών των εταιριών. Η υλοποίηση της ΕΠΑ Πελοποννήσου σχετίζεται με την κατασκευή του αγωγού Κόρινθος – Άργος / Ναύπλιο – Τρίπολη – Μεγαλόπολη, ενώ η υλοποίηση της ΕΠΑ Δυτ. Μακεδονίας – Ηπείρου σχετίζεται με την κατασκευή του Ελληνο-Ιταλικού αγωγού IGI, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας, στην Ιταλία και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

πηγή: econews.gr

EDITORIAL