Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

17/04/2021 21:57

Φάμελλος - Ξενογιαννακοπούλου Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Κατηγορία: Πολιτική
Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό…
17/04/2021 21:30

Κορονοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - 52 κρούσματα στην Δυτ. Μακεδονια

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός
17/04/2021 10:53

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

Κατηγορία: Κοζάνη
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
17/04/2021 10:53
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

mavropiki_rigma2ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Δρομολογούνται αμέσως οι εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση του οικισμού μέσω αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Παράλληλα διακόπηκε η λειτουργία του ορυχείου στην πλευρά του χωριού.

Το ρήγμα της Μαυροπηγής, που επεκτείνεται ραγδαία, επιταχύνει τις εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση του ομώνυμου χωριού του Νομού Κοζάνης και των 500 και πλέον κατοίκων που ζουν τον τελευταίο χρόνο με τον φόβο της κατάρρευσης των σπιτιών τους.

Εναν χρόνο μετά την αποκάλυψη της πρώτης σχισμής στην επιφάνεια της γης στο τμήμα ανάμεσα στο ορυχείο Μαυροπηγής και στα πρώτα σπίτια του χωριού, η ΔΕΗ αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη δική της ευθύνη και δρομολογεί αμέσως τις εξελίξεις για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού, μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιου δυστυχήματος. Η επιχείρηση, που μέχρι σήμερα απέδιδε το φαινόμενο στη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, παραδέχτηκε μέσω υψηλόβαθμου στελέχους της τον ρόλο της εξορυκτικής δραστηριότητας στη μεγέθυνση του ρήγματος, κάτι που προέκυπτε από σειρά επιστημονικών ερευνών του ΕΜΠ, του ΑΠΘ και του ΙΓΜΕ. Ετσι διέκοψε την εξόρυξη λιγνίτη στη συγκεκριμένη πλευρά του ορυχείου Μαυροπηγής, ανέθεσε σε εργολάβους την αποφόρτιση της πίεσης με την απομάκρυνση χωμάτινων όγκων, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιταχύνει τις διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Σύσκεψη

Σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο αναπληρωτής διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Καραμπακάκης, έκανε γνωστό πως το ΦΕΚ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Μαυροπηγής αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου. Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση της επιχείρησης να καταβάλει αμέσως στους κατοίκους το 50% της αποζημίωσης με βάση τους κτηματολογικούς πίνακες ή να χρηματοδοτήσει μέχρι αυτού του ποσού το ενοίκιο κατοικίας όσων επιλέξουν αυτήν την οδό.
"Φαίνεται πως μπαίνει το νερό στο αυλάκι, αν και οι συγχωριανοί μου είναι ανήσυχοι για το κατά πόσον τα χρήματα που θα τους καταβληθούν επαρκούν για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες" δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής, Α. Εμμανουήλ.

Από χθες συνεργεία μηχανικών άρχισαν να ελέγχουν όλα τα κτίρια του οικισμού.

"Ηδη έχουν αποζημιωθεί από τη ΔΕΗ πέντε ιδιοκτήτες και το ίδιο θα συμβεί για όσα σπίτια κριθούν ακατάλληλα από τους ελέγχους" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Ι. Σόκουτης.

"Το ρήγμα επιταχύνει κάποιες διαδικασίες που είχαν ήδη δρομολογηθεί, καθώς πέρα από τη βούληση υπάρχει πλέον και η ευθύνη της επιχείρησης στο ενδεχόμενο κάποιας απρόβλεπτης εξέλιξης" σημείωσε η δήμαρχος Εορδαίας, Π. Βρυζίδου.

 

του Βασίλη Ιγνατιάδη από την εφημερίδα "Έθνος"


 

 

EDITORIAL