Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

papakwstantinoyΜε ανακοινωσή τους οι συνδικαλιστές του Σπάρτακου καταφέρονται εναντίον τοspartakosυ ΥΠΕΚΑ κα ιτου αρμόδιου υπουργού Γ. Παπακωσταντίνου γιατί οπως αναφέρουν εξυπηρετεί επιχειρηματικά σχέδια του Μυτηλιναίου.  Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω: 

Πριν από έναν περίπου χρόνο (τον Ιούλιο του 2010) ..

ο κ.Γιώργος Σταμτσής «αποχαιρετούσε» τον Όμιλο Μυτιληναίου για να... καταταγεί στο ΥΠΕΚΑ αφού έκτοτε, είναι σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του Υπουργείου.
Ο κύριος «Energy Markets Expert» υπήρξε για περισσότερο από 2,5 χρόνια διευθυντής Ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου (2005-2007), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντική θέση στην Endesa Hellas (κοινή εταιρεία της ισπανικής εταιρείας και του Μυτιληναίου, που εξαγοράστηκε τελικά από τον δεύτερο).
Δε θέλει ούτε ιδιαίτερες γνώσεις ούτε και κανέναν περίπλοκο υπολογισμό για να καταλάβει κανείς τη σχέση που διέπει το τρίπτυχο ΣΤΑΜΤΣΗΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ – ΥΠΕΚΑ. Και αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει ή δεν έχουν «πεισθεί» για το είδος της σχέσης αρκεί να αναφέρουμε ότι ο γνωστός ΟΜΙΛΟΣ όλα τα αιτήματά του τα αποστέλλει στη Γ.Γ. Ενέργειας, σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Σταμτσής (όπως επικαλείται και σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία της Κυριακής).
Λέγεται και μάλλον είναι γνωστό τοις πάσι ότι εδώ και αρκετό καιρό, είχαν έτοιμη την... εμβόλιμη «φωτογραφική ρύθμιση» του Νομοσχεδίου για την αγορά ενέργειας (σημειώνουμε ότι η ρύθμιση αυτή δε τέθηκε ποτέ σε δημόσια διαβούλευση και δεν έχει κοστολογηθεί καν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
Μία ρύθμιση που αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους και εμφανώς, (προκλητικά και απαράδεκτα) στηρίζει τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου και φορτώνει περισσότερο (όπως ήδη έχουμε αναφέρει στο Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 29.7) τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους. Τυχαίο; Μάλλον όχι.
Όποιος δε θέλει να δει το καλοστημένο παιχνίδι που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, μάλλον εθελοτυφλεί και στρουθοκαμηλίζει.
Όποιος δε θέλει να καταλάβει το πόσο καλώς καμωμένα τα έχουν όλα, μάλλον δε θέλει να δει την πραγματικότητα που λέει ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα ετοιμάζονται να χαράξουν την πορεία του Ενεργειακού Σχεδιασμού της χώρας χρησιμοποιώντας μάλιστα τους πιστούς –τώρα- υπηρέτες της Κυβέρνησης.
Όποιος δε θέλει να καταλάβει ότι πλέον απαιτούνται και επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις, μάλλον έχει λερωμένη τη φωλιά του.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το ΥΠΕΚΑ να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πρόσωπο του κ. Γιώργου Σταμτσή.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά να απαντηθούν τα ερωτήματα για το κατά πόσο ο κύριος αυτός «ακουμπώντας» στις πλάτες του ΥΠΕΚΑ και του Ελληνικού λαού, θα στηρίζει δια της νυν θέσεώς του τα συμφέροντα του πρώην εργοδότη του.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά να ξεκαθαριστεί πλέον μία υπόθεση που έχει να κάνει με το ίδιο το μέλλον της ΔΕΗ, με την Εθνική Οικονομία και δεν είναι άλλο από την υπόθεση του Ενεργειακού Σχεδιασμού της χώρας και το ποιος εν τέλει χαράσσει τις γραμμές και την πορεία του. Επιπλέον, πόσο «αποδεσμευμένος» είναι ο σύμβουλος του ΥΠΕΚΑ από τον πρώην εργοδότη του ώστε να μπορεί ορθώς να συμβουλεύσει τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας;
Είναι τελικά ο κ. Σταμτσής αυτός που προτείνει στον κύριο Παπακωσταντίνου να προχωρήσει στην πώληση του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ή του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ μαζί με τα αντίστοιχα ορυχεία πριν μάλιστα να εκδοθεί η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τους λιγνίτες;
Περαιτέρω, θα πρέπει όλη αυτή η ιστορία θα προϊδεάσει και να ανησυχήσει σχετικά με το θέμα, το μείζον θέμα, της κατασκευής των νέων μονάδων. Ας αναλογιστούμε και ας αναλογιστούν πλέον, πολύ καλά, τι επιρροές μπορούν να έχουν οι παραπάνω καταστάσεις στο ζήτημα αυτό και πόσο μπορούν παραπάνω να θίξουν, να απαξιώσουν και να λυμαίνονται την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οι εργαζόμενοι, οι πολίτες, οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας ΔΕ θα το επιτρέψουν. Αρκετά ανέχθηκαν ως τώρα, αρκετά υπέφεραν, αρκετά έδωσαν και αν σε όλα αυτά που περιμένουν (τα αυτονόητα δηλαδή) οι ιθύνοντες θέλουν να απαντούν με σκάνδαλα, ατασθαλίες, αδιαφορία και απαξίωση, τότε, μάλλον, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

EDITORIAL