Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

17/04/2021 21:57

Φάμελλος - Ξενογιαννακοπούλου Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Κατηγορία: Πολιτική
Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό…
17/04/2021 21:30

Κορονοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - 52 κρούσματα στην Δυτ. Μακεδονια

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός
17/04/2021 10:53

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

Κατηγορία: Κοζάνη
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
17/04/2021 10:53
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

papakwstantinoyΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αφειδώς και αναισχύντως πούλησε μονάδες αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερεις ολόκληρες μονάδες

έβγαλε στο σφυρί ο υπουργός που, από ότι φαίνεται, φορτσάτος ανέλαβε τα καθήκοντά του υπό τη νέα κυβέρνηση.
«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες. Θα πουληθούν 4 μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής ισχύος. Παράλληλα, στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των θυγατρικών μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, ενώ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας υπάρχουν ακόμη τρία βασικά ζητήματα: η μείωση του ποσοστού του δημοσίου, η δυνατότητα πώλησης μεριδίων στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών» είπε ο υπουργός.
Πριν ακόμα κλείσουν τα ανοιχτά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήματα (προσφυγή της ΔΕΗ) και ενώ η τελευταία όλο και καθυστερεί την απόφαση από την προσφυγή της Επιχείρησης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και η κυβέρνησή του βιάζονται να παραχωρήσουν λιγνιτικές μονάδες και να προχωρήσουν φυσικά στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με το αποσβολωτικό επιχείρημα ότι «θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει:
► εφαρμογή των αποφάσεων του Μάρτη του 2008 και του Αυγούστου του 2009. Δηλαδή δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων από τα Ορυχεία Δράμας και Ελασσόνας.
► καμία διαπραγμάτευση στην πώληση λιγνιτικών μονάδων προς τρίτους. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθιστούμε ξεκάθαρο, ότι ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή.
► να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων «Πτολεμαΐδα V» και Μελίτη ΙΙ. Να προχωρήσει η διαδικασία διάνοιξης των ορυχείων και φυσικά η διαδικασία των μετεγκαταστάσεων.

Γραφείο Τύπου

 

EDITORIAL