Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

17/04/2021 21:57

Φάμελλος - Ξενογιαννακοπούλου Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Κατηγορία: Πολιτική
Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό…
17/04/2021 21:30

Κορονοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - 52 κρούσματα στην Δυτ. Μακεδονια

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός
17/04/2021 10:53

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

Κατηγορία: Κοζάνη
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:
17/04/2021 10:53
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

Απο την επιστολή ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ γίνεται φανερό οτι στην δημόσια παρέμβαση των εργαζομένων της ΔΕΗ υπάρχουν δύο πόλοι. Ο έναςς ειναι της ΓΕΝΟΠ υπο τον πρόεδρο Ν. Φωτόπουλο και ο δεύτερος, είναι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τους εργαζόμενους στο ΛΚΔΜ, που έχει επικεφαλή τον Γ. Αδαμίδη. Τα Οικονομικά και οι περικοπες στα ενεργειακά κέντρα θα σημάνουν εξελίξεις, ακόμη και στην δομή της συνδικαλιστικής οργάνωσης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Η Επιστολή του Σπάρτακου έχει ενδιαφέρον. 
spartakosΤο συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από τις 17 του Οκτώβρη, με επιστολή του,

σας ζητούσε να συγκαλέσετε την επιτροπή των Ενεργειακών Κέντρων προκειμένου να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε τα όσα προβλέπονται για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξει, από την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου.
Την 1η Νοεμβρίου, επίσης, το Συνδικάτο ΕΝΩΣΗ σας ζητούσε να συγκαλέσετε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και θέμα .
Στις 2/11/2011 απαντώντας ΜΟΝΟ στο σωματείο ΕΝΩΣΗ σχετικά με το αίτημά της, δεσμευτήκατε πως δε πρόκειται να γίνει τίποτε και πως θα ακολουθούσε διαδικασία ενημέρωσης όλων των σωματείων που ανήκουν στην Ομοσπονδία, για το επίμαχο ζήτημα των περικοπών. Μέχρι σήμερα όμως –ήτοι 15 ημέρες αργότερα- δεν υπήρξε καμία τέτοιου είδους ενημέρωση προς τα σωματεία μέλη σας, εκτός από 4 ανακοινώσεις τύπου με αποκορύφωμα την χθεσινοβραδινή στην οποία σωστά εκφράζετε διαφωνία και αντίθεση με την πρόταση της Διοίκησης. Πρόταση που είναι ετεροβαρώς αρνητική προς τα ενεργειακά κέντρα.
Συνάδελφοι,
Το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξετάζοντας και αναλύοντας την πρόταση της ΔΕΗ υπό τα οικονομικά πλέον δεδομένα αντιλαμβάνεται το οφθαλμοφανές. Ότι δηλαδή το τσεκούρι, για μία ακόμα φορά, πέφτει στους εργαζόμενους των ενεργειακών κέντρων, με την μείωση να ανέρχεται πια στο 25%. Με αυτά τα δεδομένα (και όσα αυτά σημαίνουν) σήμερα το πρωί (16/11) ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προχώρησε σε δίωρη κατάληψη των πύργων ελέγχου των Ορυχείων στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο διαμαρτυρόμενο για την κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων. Το αποτέλεσμα, δε, τούτης της κινητοποίησης ήταν η Διοίκηση της ΔΕΗ να μας καλέσει σε συνάντηση αύριο (17/11/2011) το πρωί στην Αθήνα.
Το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σεβόμενος απόλυτα το θεσμό της ΓΕΝΟΠ και την δεοντολογία της δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση –πόσο μάλλον την κρίσιμη αυτή ώρα- κανενός είδους και καμίας μορφής διασπαστικές κινήσεις.
Επιπροσθέτως, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα ήθελε να αναλάβετε την ύστατη πρωτοβουλία έτσι ώστε να προγραμματιστεί άμεσα μία συζήτηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ για το μείζον θέμα των περικοπών, προτείνοντάς της να προχωρήσει σε παρακράτηση (οριζόντια και έτσι κι αλλιώς προσωρινή) ενός ποσού της τάξεως του 15% από την μισθοδοσία όλων των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο. Στην συνέχεια, για τον επόμενο μήνα, αφού συζητήσουμε με όλους τους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας, να γίνει η εκκαθάριση.
Επίσης, καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην αθετήσει τη συμφωνία για την επικείμενη συνάντησή μας έτσι ώστε να καταστεί δυνατή μία διεξοδική ενημέρωσή για τα σενάρια τα οποία επεξεργάστηκε επί έναν μήνα.
Ένα συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στα ενεργειακά κέντρα εκτιμούμε ότι οφείλετε να το σέβεστε. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει, κύριοι της Διοίκησης της ΔΕΗ, να γνωρίζετε ότι το μπούμερανγκ ΠΑΝΤΑ γυρίζει πίσω.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

 

EDITORIAL