Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

14/04/2021 17:52

Π. Πέρκα: «Η αλήθεια για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία»

Κατηγορία: Πολιτική
Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας Π. Πέρκα σχετικά με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου
13/04/2021 14:47

ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Βουλή για να μην κλείσει η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Πολιτική
Ένα χτύπημα σε βάρος των ασθενών με ψυχικές διαταραχές καταφέρνει η κυβέρνηση με την απόφασή της, της διοίκησης της 3η Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου Κοζάνης να κλείσει η μοναδική δημόσια στη Δυτική Μακεδονία
13/04/2021 10:30

Είκοσι έξι θέσεις εργασίας ανειδίκευτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΗ

Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κάλυψη είκοσι έξι (26) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (εργάτες) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

spartakosΔικαιώνεται επιτέλους, με την κατακύρωση στην ΤΕΡΝΑ του διαγωνισμού για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα V», ο μακροχρόνιος, αδιάκοπος και καθόλου εύκολος αγώνας που ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έδωσε για το θέμα αυτό με σύμμαχό του τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία.

Με την ομόφωνη έγκριση, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη σημερινή του συνεδρίαση, το μείζων –καταρχάς για την περιοχή μας- ζήτημα της κατασκευής της εν λόγω μονάδας «ξεκολλά» από τις μέχρι τώρα φάσεις και μπαίνει σε άλλη διάσταση.
Η προσφορά της ΤΕΡΝΑ, για τη συγκεκριμένη μονάδα ισχύος 550 έως 660 MW ανέρχεται σε 1.394.634.137 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ η κοινοπραξία θα κληθεί για περαιτέρω διαπραγμάτευση με στόχο τη βελτίωση του τιμήματος, όπως και για τη διαμόρφωση του χρηματοδοτικού σχήματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, πέτυχε μία ιδιαίτερης σημασίας συμφωνία με την μειοδότρια εταιρία έτσι ώστε να διατηρείται σε ισχύ η οικονομική της προσφορά μέχρι που να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από τη ΔΕΗ.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που σίγουρα ικανοποιεί και δικαιώνει την προσπάθειά μας, την προσπάθεια ΟΛΩΝ μας, καθώς παίρνει το δρόμο για την έναρξη της κατασκευής. Της κατασκευής μίας μονάδας που συνδέεται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική της, στην αναπτυξιακή προοπτική της επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας.
Σε αυτή τη φάση πλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ καλείται να πράξει ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας.

 

EDITORIAL