Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

oryxeionotioΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ
Προς τη θετική κατεύθυνση φαίνεται να είναι η απόφαση της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου 190 χώρες συμφώνησαν να υπάρξει δέσμευση για μείωση των εκπομπών αερίων

του θερμοκηπίου σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες που συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους ρυπαντές. Πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία –επί της ουσίας- επεκτείνονται έως το 2017 τα μέτρα για την προστασία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές που καταγράφει το Πρωτόκολλο του Κιότο, του οποίου η ισχύς εκπνέει το 2012.
Μια εξέλιξη που σαφώς δίνει μια ανάσα και στη ΔΕΗ σαν επιχείρηση, αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές, στους οποίους θα μετακυλίονταν άμεσα το ανάλογο οικονομικό κόστος. Η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θεωρείται πολύ φιλόδοξος στόχος, που οπωσδήποτε «θα χρειαστεί μακρές διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές».
Παρά το ότι το γεγονός αυτό δικαιώνει απόλυτα τη θέση του Σωματείου μας σε ό,τι έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα των λιγνιτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να κρατήσουν, αλλά και στο σημείο που έχει να κάνει με την διαχρονική μας εκτίμηση ότι χώρες της Ε.Ε. (πχ Γερμανία, Πολωνία) δεν επρόκειτο να αποδεχθούν φόρο του διοξειδίου του άνθρακα στα στερεά καύσιμα (πόσο μάλλον χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία που εντάσσουν καθημερινά στο σύστημά τους λιγνιτικούς σταθμούς),ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δράττεται της ευκαιρίας να επαναφέρει και να ενισχύει την αναγκαιότητα του συνολικού αιτήματος για τη κατασκευή σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που και τις προδιαγραφές θα τηρούν και το Εθνικό μας καύσιμο τον λιγνίτη θα κρατήσουν σε πρωταγωνιστική θέση.
Εν ολίγοις, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», καθώς και τη δημοπράτηση της μονάδας στη Φλώρινα «Μελίτη II».

EDITORIAL