Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

foygara_DEHΟλοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνάντηση των ενεργειακών δήμων της χώρας στο γραφείο του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με κύριο θέμα την κατανομή του τοπικού πόρου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τους πέντε ενεργειακούς δήμους της χώρας, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα πως...

ο τοπικός πόρος θα πρέπει να κατανεμηθεί 90% στους δήμους και 10% στις περιφέρειες. Αντίθετα ο Γ. Δακής από την πλευρά του υποστήριξε ότι η κατανομή του τοπικού πόρου πρέπει να μοιραστεί ισάξια. Οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων Παρασκευή Βρυζίδου, Μάκης Ιωσιφίδης και Ιωάννης Βοσκόπουλος υποστήριξαν πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση με τον τοπικό πόρο καθώς οι δήμοι πλήττονται από την ενεργειακή δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα το Υ.Π.Ε.Κ.Α. να υπογράψει την σύμβαση για τον τοπικό πόρο και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις του, για να μην φέρνει σε αντιπαράθεση την περιφέρεια με τους δήμους.

Παραδόξως στην σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους ενεργειακούς δήμους, παρευρέθηκαν δύο περιφερειάρχες αλλά και ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος ζήτησε από την πλευρά του να χαρακτηριστεί ο δήμος ενεργειακός καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΔΕΗ χρησιμοποιεί τα νερά της λίμνης Πολυφύτου.

Τέλος να αναφέρουμε πως στην σύσκεψη έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ Κυριάκος Μιχαηλίδης και ο γενικός διευθυντής Γιώργος Αμανατίδης.

Στέλιος Φούντογλου

EDITORIAL