Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

spartakosΓια μια ακόμα φορά τα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας αποδεικνύουν και ενισχύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαχρονική θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι μόνο οι μονάδες που θα λειτουργούν με καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη είναι σε θέση να συντηρήσουν, να υποστηρίξουν και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ενεργειακού συστήματος.

Ενός συστήματος που τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας το φέρουν να απειλείται με «Ενεργειακό Κραχ» εξαιτίας της έλλειψης φυσικού αερίου.
Το εθνικό μας καύσιμο, ο εγχώριος λιγνίτης και οι αντίστοιχες μονάδες που επιβάλλεται να κατασκευαστούν, είναι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει η ισορροπία, τη στιγμή που κάθε άλλος τρόπος παραγωγής ενέργειας χαρακτηρίζεται από τριγμούς.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά ΑΜΕΣΗ συμβολαιοποίηση της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της «Μελίτη ΙΙ» προκειμένου να δημιουργηθούν, όσο γρηγορότερα γίνεται, οι προϋποθέσεις που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων θα δώσουν και μια ανάσα στο σύστημα, απομακρύνοντας απειλές, όπως αυτές που σήμερα διαφαίνονται. Είναι άκρως προκλητικό η μη αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων να δημιουργεί προϋποθέσεις ενεργειακής εξάρτησης –με τις συνέπειες που αυτή έχει- όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ΟΤΣ.
Περαιτέρω, με δεδομένο τα όσα προβλέπονται στο ¨μνημόνιο 2¨, μετά και την απελευθέρωση των τιμών, αυτό θα σημαίνει αύξηση των τιμολογίων σε ποσοστό που θα αγγίζει το 40% !!!

EDITORIAL