Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

dehΟ υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ενέργεια.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου ..

αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μέχρι το 2050 και την σύσταση επιτροπής η οποία θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ενημέρωσε ακόμη ότι προχωράει το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη που είναι υποχρέωση από το Μνημόνιο, αλλά και για τις διαδικασίες πώλησης τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης
Σωκράτη Ξυνίδη να εκφράζει την διαφωνία του.

Ο κ. Ξυνίδης διαφώνησε και με την ικανοποίηση του αιτήματος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μονή Πεντέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η δουλειά της Εκκλησίας; Δεν έχουμε πάθει από τις
μπίζνες της;»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το θέμα, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ζητήματα αναδάσωσης και ιδιοκτησιακού χαρακτήρα. Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενέστερα σε κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση και για τα θέματα των αγωγών φυσικού αερίου που διέρχονται από την Ελλάδα και ειδικότερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη προώθηση του ΤΑΡ και του ITGI.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα ικανοποιείται και από τους δυο αγωγούς, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα μιας τρίτης οδού, Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα. Στη συζήτηση παρενέβη, κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο οποίος είπε ότι αρχίζουν και πάλι οι συζητήσεις με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε επίσης για το πρόβλημα επιβάρυνσης του ισολογισμού της ΔΕΗ, ύψους 1,8 δισ. εξαιτίας των επισφαλειών και δικαστικών αποφάσεων από ιδιωτικές εταιρείες παρόχων ενέργειας

 

αποσπασμα απο τα ΝΕΑ

EDITORIAL