Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 12:20

90.000 δείγματα εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατηγορία: Υγεία
Η ύπαρξη του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης συνέβαλε αποφασιστικά στην ταχύτατη διάγνωση των κρουσμάτων στην δυτική Μακεδονία βοηθώντας το Ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν
21/04/2021 07:48

Το ανασκαφικό έργο της ΠΕ Κοζάνης στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για την Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία: Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι στις 22-24 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη. 
21/04/2021 07:43

Τι ειπώθηκε στον Δήμο Δεσκάτης απο την επίσκεψη του Στ Πέτσα

Κατηγορία: Γρεβενά
Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Δεσκάτης ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση,όπου στο Γραφείο του
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

kkeΗ περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης της αντίληψης του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως κρίσης υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής. Η ανάγκη του κεφαλαίου να βρει κερδοφόρο διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαια είναι που το οδηγεί να επενδύσει στην ενέργεια.

Εκεί εντάσσεται η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 27η Απριλίου. Βέβαια για να επενδύσει το κεφάλαιο θα πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την κερδοφορία του η οποία επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των μισθών των εργαζομένων. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν οι πωλήσεις των μονάδων και η μείωση των μισθών. Ταυτόχρονα το φως της δημοσιότητας είδαν άρθρα που αναφέρουν ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετωπίζει το κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής , της μείωσης μισθών, συντάξεων, της επιβολής εξοντωτικών χαρατσιών, της ανεργίας.

Αυτό είναι ανάπτυξη όχι για το λαό αλλά για τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους, είναι παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτά τα αποτελέσματα έχει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που πιστά υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία. Ενώ οι « αντιμνημονιακές» δυνάμεις, πιστές στην Ε.Ε, μιλούν για διαφορετικό μείγμα πολιτικής κρύβοντας ότι είναι συναποφασισμένη πολιτική στα πλαίσια της Ε.Ε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας .

Ευθύνη έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μιας και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ συμφώνησε με τη στρατηγική της απελευθέρωσης και συνέβαλε αποφασιστικά να περάσει. Ταυτόχρονα συζητεί με τη διοίκηση της ΔΕΗ και φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν ΣΣΕ που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων κ.α

Τα νέα μέτρα που έχουν συναποφασίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το επόμενο διάστημα έρχονται να προστεθούν στους μισθούς πείνας των 400-500 ευρώ για τους νέους εργαζομένους με συμβάσεις και εργαζομένους στους εργολάβους. Οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων η αύξηση της φορολογίας θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και καθιστούν οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε απαγορευτική. Ο δρόμος αυτός δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει λύση.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ και συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Ανεξάρτητα από το πόσο συμφωνεί ο καθένας σε όλα μαζί μας, η ψήφος στο ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη, η ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων πολιτικά και συνδικαλιστικά, η καλή οργάνωση και ένταση των αγώνων μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα, το παραπέρα ξεπούλημα της ΔΕΗ. Να ανοίξει ο δρόμος για ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, τα συμφέροντα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της περιοχής μας.

EDITORIAL