Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

13/04/2021 14:47

ΚΚΕ: Παρέμβαση στην Βουλή για να μην κλείσει η μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Πολιτική
Ένα χτύπημα σε βάρος των ασθενών με ψυχικές διαταραχές καταφέρνει η κυβέρνηση με την απόφασή της, της διοίκησης της 3η Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου Κοζάνης να κλείσει η μοναδική δημόσια στη Δυτική Μακεδονία
13/04/2021 10:30

Είκοσι έξι θέσεις εργασίας ανειδίκευτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΗ

Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κάλυψη είκοσι έξι (26) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (εργάτες) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 
13/04/2021 08:51

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Κατηγορία: Φλώρινα
Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου για τις καταστροφές απο την παγωνιά

Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.
13/04/2021 08:51
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

koukoulopoulosΟ Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος έστειλε σήμερα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την εξής επιστολή...

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
κ. Παναγιώτη Πλακεντά
Κοιν: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
κ. Γιώργο Δακή

Κύριε Πρόεδρε

Το μέλλον των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας το θεωρώ κομβικής σημασίας τόσο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή πολιτική της χώρας, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Γι΄ αυτό και ασχολούμαι ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμενος για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση τους, με βάση τους διεθνείς κανόνες για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, επί σειρά ετών, βιώσαμε τη σταδιακή απαξίωση τους, με την απουσία των απαραίτητων επενδύσεων που όχι απλώς θα τους εκσυγχρόνιζαν και θα τους βελτίωναν αλλά και

- θα ενίσχυαν την παρουσία και το ρόλο της ΔΕΗ στον τομέα της ενέργειας
- θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Οι θέσεις μου πάνω στο ζήτημα αυτό ήταν πάντοτε σταθερές και ξεκάθαρες και η συμμετοχή μου στους κοινούς αγώνες με άλλους φορείς του τόπου μας, διαρκής και αδιάλειπτη.

Η θέση που εξέφρασε μόλις χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο καθώς πιστεύω πως ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ακριβώς αυτός.

- Η ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακού Σχεδιασμού, ως ένα όργανο κύρους, μέσω του οποίου θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
- Η στήριξη απ΄ την πλευρά του ΠΑΣΟΚ της προσφυγής της ΔΕΗ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2009 για τους λιγνιτικούς σταθμούς, προκειμένου να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τον ορυκτό μας πλούτο και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Απόδειξη όλων των παραπάνω αποτελεί το γεγονός πως πρόσφατα καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη δημοπράτηση της κατασκευής της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας της ΔΕΗ (της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 5), ένα θέμα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και το οποίο ήταν εν αμφιβόλω για πολλά χρόνια, καθώς δεν υπήρχε, δυστυχώς, η ανάλογη πολιτική. Είναι ζήτημα ημερών να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και μέσα στο 2013 να εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια για την κατασκευή της.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, θυμίζω ότι, για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης έχουν εκδοθεί ήδη τα σχετικά και απαραίτητα Φ.Ε.Κ., ενώ η μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι Νόμος του Κράτους, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσα ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης.

EDITORIAL