Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ

Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων της ΠΑΣΚ και των Ενεργών Μηχανικών εξελίσσεται η συγκρότηση σε σώμα του προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Ο Δημήτρης Μαυροματίδης της ΠΑΣΚ που αναδείχθηκε νέος πρόεδρος και ο πρώηνΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΚΑΣ πρόεδρος Γιάννης Βάρκας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και για τις «συμμαχίες» που τελικά επικράτησαν στην συγκρότηση του προεδρείου. Ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις και από τις δύο πλευρές που ανέδειξαν τα αδιέξοδα που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μεταξύ των δύο παρατάξεων στην προσπάθειά τους να μοιραστούν την προεδρεία.      

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100614_varkasmauromatidis{/mp3}

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ :

Οι συνάδελφοι μηχανικοί τίμησαν τον μη κομματικό συνδυασμό των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ στις εκλογές της 25/4/10 με το ποσοστό του 30%, κατατάσσοντας μας δεύτερη πολιτική δύναμη στο χώρο του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Παρά το γεγονός αυτό, η ανάδειξη του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στις 10/6/10 με τη σύμπραξη των δυο κομματικών παρατάξεων, της ΠΑΣΚ και της ΔΚΜ. Ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του συνδυασμού των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ από το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής, επιβεβαιώνει την κυρίαρχη επιδίωξη των δύο αυτών παρατάξεων για τον πλήρη κομματικό έλεγχο και την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου και του έργου του Τ.Ε.Ε.
Και είναι μεθοδευμένος αυτός ο αποκλεισμός, γιατί ενώ υπήρξε συναινετική πρόταση του συνδυασμού μας με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής, απορρίφθηκε από τις συγκεκριμένες παρατάξεις της συνδιοίκησης. Η πρότασή μας, αφορούσε στην παρουσία & των τριών παρατάξεων στο Προεδρείο, αναλογικά με τα ποσοστά της κάθε παράταξης, όπως αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι οι δυο κομματικές παρατάξεις, ΠΑΣΚ & ΔΚΜ, προωθούν κλίμα συναίνεσης:

o          Στις επερχόμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

o          Στη φορολογική επιδρομή στο εισόδημα των μηχανικών

o          Στην αποδοχή της υποαπασχόλησης και της ανεργίας

o          Στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των ελευθέρων επαγγελματιών

o          Στη δραματική μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών

o          Στις συνέπειες της κρίσης που καλούνται να επωμισθούν οι μηχανικοί.

Ο συνδυασμός των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανατροπή αυτού του κλίματος συναίνεσης και θα συνεχίσει τον αγώνα του ώστε το Τ.Ε.Ε. να αποτελέσει : 

         Πόλο συλλογικής και κοινωνικής συνοχής

         Όργανο συντονισμένης κλαδικής δράσης

         Φορέα επαγγελματικής αναβάθμισης

         Χώρο δράσης για θετική διέξοδο από την κρίση.

 


EDITORIAL