Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΑπό το in.gr
Με κεντρικό σύνθημα «πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης. Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα σε δημόσια τράπεζα» ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή απο το Καλλιμάρμαρο με τελικό προορισμό την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου 120 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά και εθελοντές δότες.
Μαζί τους θα συμμετέχουν τιμητικά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορειβασίας που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε το Έβερεστ (βόρεια πλευρά Θιβέτ). Την ανάβαση στον Όλυμπο (2.918 μ.) πραγματοποιεί ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.
Για αυτή την πολύ θετική πρωτοβουλία μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO91fm o εκπρόσωπος του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία «Κιβωτός» Κυριάκος Ηλιάδης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100618_iliadis{/mp3}

Σκοπός της εξόρμησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΟΣ Κώστας Τσιβελέκας, είναι «η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Η δωρεά αίματος μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος για δημόσια χρήση είναι πράξεις που αποβαίνουν σωτήριες για παιδιά - ασθενείς με βαριά νοσήματα που χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού».

«Η χώρα μας είναι ουραγός σε εθελοντές δότες μυελού και ομφάλιου αίματος, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης καθώς εγγεγραμμένοι δότες στην ελληνική "δεξαμενή" 22.000 μόνο, ενώ αντιστοίχως στη Κύπρο είναι 110.000» επισημαίνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή απο τις 14:00 έως τις 14:30 θα γίνει η αναχώρηση απο το Καλλιμάρμαρο μετά απο χαιρετισμό της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο καταφύγιο Σταυρός (1.100 μ.). Την επόμενη ημέρα η ορειβατική ομάδα στις 07:00 θα αναχωρήσει για τη θέση Πριόνια (1.060 μ.) και μετά θα γίνει η ανάβαση για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2.060 μ.).

Στις 12.30 θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Μύτικας (2.918 μ.) μέσω Σκάλας και στη συνέχεια θα γίνει η κατάβαση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

Την Κυριακή θα συνεχιστεί η κατάβαση προς τα Πριόνια και μετά θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Παράλληλα η ομάδα πεζοπορίας (η οποία κυρίως θα αποτελείται απο συζύγους γιατρών που θα συνοδεύουν τα παιδιά) το Σάββατο στις 08.00 θα κάνουν συγκέντρωση στα Πριόνια, μετά θα περάσουν το φαράγγι Ενυπέα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο Δίον. Επίσης τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα τα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης η ανάβαση στον Ολυμπο αποτελεί μια απο τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της εβδομαδιαίας καμπάνιας ενημέρωσης για τον εθελοντισμό της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας που θα γίνει σε 29 πόλεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

EDITORIAL