Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
altτου Σπύρου Κουταβα
Ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου οι συνδικαλιστές του Σπάρτακου. Μιλώντας στο veto91fm οalt πρόεδρος του Σπάρτακου Γ. Αδαμίδης ξεκαθάρισε ότι η συγκέντρωση που οργανώνουν στα Κοίλα, την ιδία ώρα και ημέρα που θα μιλά ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε δική του εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί παρόλες τις πιέσεις και τις απειλές που ασκούνται τόσο στο πρόσωπο του οσο και σε άλλους συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που απειλούν, απέφυγε να απαντήσει παραδεχόμενος μόνο ότι, «ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από το κυβερνητικό κόμμα ώστε να αναβληθεί το συλλαλητήριο τους».

Ο Γ. Αδαμιδης στηλίτευσε και την πρακτική ορισμένων που διαρρέουν με απειλές ότι θα βγουν σκάνδαλα των συνδικαλιστών στον αέρα.
Κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό ότι μεθοδεύει με διάφορους τρόπους την ματαίωση της κινητοποίησης τους γιατί επιθυμεί στην συγκέντρωση του να έχει ως ακροατήριο μόνο χειροκροτητές. «Για μας ο υπουργός είναι εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα, υπονομεύει τα μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας».

Τον κατηγόρησε ότι «ενθαρρύνει σενάρια πώλησης της επιχείρησης, πώλησης μονάδων σε ιδιώτες και πώληση λιγνιτικης ισχύος σε τιμές κόστους σε ιδιώτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανταγωνιστές της ΔΕΗ χωρίς να υποχρεώνεται από το μνημόνιο και την Τρόικα».Ακόμη κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «σε καμία από τις προτεραιότητες της περιοχής –τις γνωρίζει αφού εκλέχτηκε ως βουλευτής στην Κοζάνη – δεν στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης όσο διάστημα βρίσκεται στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την στάση του υφιστάμενου του Γ. Σαχινιδη που δήλωνε και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το λιγνιτικό κοίτασμα στην Ελασσόνα δεν θα επιτρέψουν να το αξιοποιήσει η ΔΕΗ».  Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σπάρτακος στα Κοίλα Κοζάνης θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος.

Θα υπάρξουν ομιλίες από την πλευρά του Σπάρτακου άλλα και από τους εκπροσώπους των εργατικών κέντρων της περιοχής. Από χθές κλιμάκια του Σπάρτακου "οργώνουν" τα εργοτάξια της ΔΕΗ και καλούν το κόσμο να δώσει το παρών στην συγκέντρωση που οργανώνουν.  Ερωτώμενος, εάν έχουν πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, ο πρόεδρος του Σπάρτακου δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν ειρηνικά θα περιφρουρήσουν την εκδήλωση τους και εάν υπάρξει τέτοιο επεισόδιο θα πρόκειται για προβοκάτσια». Υπενθύμισε μάλιστα τις περιπτώσεις πολλών πρώην υπουργών που προπηλακίζονται από πολίτες λέγοντας οτι «δεν πρόκειται για περιπτώσεις οργανωμένων ομάδων άλλα αυθόρμητων πολιτών που ξεσπούν από θυμό κι αγανάκτηση».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100908_adamidis{/mp3}

EDITORIAL