Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:38

Πράσινο φώς απο E.E. για κρατικές ενισχύσεις 40% -80% στις πράσινες επενδύσεις στην Δυτική Μακεδονία

Κατηγορία: Οικονομία
Ισχυρό κίνητρο για το «ξεκλείδωμα» σημαντικών επενδύσεων που θα στηρίξουν το «πρασίνισμα» των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης (που βρίσκονται σε τροχιά ταχείας απολιγνιτοποίησης)
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
altΤου Σπύρου Κουταβά

Αιχμάλωτοι ενός σάπιου συστήματος υγείας είναι οι κάτοικοι της Κοζάνης. Μετά την απόφαση των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής να τηρήσουν απαρέγκλιτα αυτά που επιβάλλει η νομοθεσία ως προς τις εφημερίες η καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου θα λειτουργεί μόνο για 15 ημέρες το μήνα.Τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν κανονικά ενώ τα καρδιολογικά περιστατικά θα μεταφέρονται για αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας η σε άλλες γειτονικές μονάδες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του veto91fm ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Γ. Κότας άσκησε δριμεία κριτική στο νόμο που ψήφισε το καλοκαίρι η πρώην υπουργός Μ. Ξενογοανακοπουλου, που προβλέπει «να χρηματοδοτούνται εφημερίες σε ειδικότητες που δεν είναι πρώτης ανάγκης και αιχμής, αφήνοντας έτσι στη τύχη τους τα περιφερειακές μονάδες της χώρας». Στα νοσοκομείου Κοζάνης για παράδειγμα πραγματοποιούν ενεργείς εφημερίες Οφθαλμίατροι, Ουρολόγοι, Παθολόγοι Δερματολόγοι, ακόμη και Οδοντίατροι, ίδιες ώρες και αριθμό ημερών με άλλες δυνατές ειδικότητες, από τις οποίες εάν υπάρξει έκτακτο περιστατικό εξαρτάται η ανθρώπινη ζωή. Στην καρδιολογική κλινική ο Διευθυντής όπως και ο Επιμελητής Α, μπορούν σύμφωνα με το νόμο να κάνουν μόνο 15 εφημερίες τα μήνα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΤΑ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100915_kotas{/mp3}

Έτσι, το υπόλοιπο διάστημα η κλινική θα παραμένει κλειστή. Φαίνεται ότι τα επαρχιακά νοσοκομεία παρότι είναι σε ζώνη κινήτρων δεν είναι ελκυστικά για τους γιατρούς, γιατί έχουν μεγάλο φόρτο ευθύνης, δουλειά με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επαγγελματική εξέλιξη. Πρόκειται για παράμετρο που έχουν επισημάνει τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, οι οποίοι έχουν ζήσει την «απαξίωση» της περιφέρειας. Το θέμα παίρνει διαστάσεις μετά και την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης που ζήτησε ο δήμαρχος Λ. Μαλουτας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο.

altΜιλώντας στο veto91fm ο δήμαρχος Κοζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την κατάσταση η όποια καταδικάζει σε ομηρεία ολόκληρη την περιοχή». Μάλιστα ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζήτησε «να κλείσει το σύνολο του νοσοκομείου έως ότου οι αρμόδιοι κυβερνώντες αποφασίσουν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί». Η πρόταση βέβαια δεν έγινε αποδεκτή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Λ. ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100915_maloytas{/mp3}

 Μετά τον θάνατο του βρέφους στην Κοζάνη, το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής, το οριστικό κλείσιμο του Διαβητολογικού κέντρου που εξυπηρετούσε 4.500 διαβητικούς στη δυτική Μακεδονία, την εκ περιτροπής λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής στην Κοζάνη, την ελλιπή λειτουργία της Παιδιατρικής στην Πτολεμαΐδα, ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι παράγοντες στο χώρο της υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, έξω από τοπικισμούς να επανεξετάσουν τον χάρτη υπηρεσιών υγείας στην δυτική Μακεδονία, με σύμπτυξη η ενοποίηση κλινικών που θα λειτουργούν και που θα γνωρίζει ο ασθενής ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του.
Ειδάλλως θα συνεχίσουμε να σπαταλούμε πόρους σε κλινικές και μονάδες που δεν λειτουργούν η υπολειτουργούν και με τους ασθενείς που για τα απλά περιστατικά θα απευθύνονται στην Θεσσαλονίκη. 

 

 
 

 

EDITORIAL