Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/04/2021 16:44

Συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα - «Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Κατηγορία: Εκδηλωσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σκιώδης Εισηγητής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης,
21/04/2021 16:39

Π. Κουκουλόπουλος για τις εξελίξεις στο θέμα ΑΠΕ: Καμία δύναμη δεν είναι ανώτερη από τη συλλογική μας θέληση 

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Οι απαντήσεις δυο υπουργών στην ερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη Μάνα Νερού και το ρόλο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης
21/04/2021 16:22

Ο  θάνατος "του εμποράκου "  | του Ρούλη Κοκελίδη             

Κατηγορία: Ελεύθερο βήμα
Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη…
21/04/2021 16:13

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Κατηγορία: Κοζάνη
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταφορά της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα :
21/04/2021 16:13
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

altΈνα από τα 41 μουσεία που διαγωνίζονται για το Ευρωπαϊκό  Βραβείο "Μουσείο της χρονιάς"  201, είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής. Η Γεωργία Καραμήτρου, Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO91fm για τον απόηχο της επίσκεψης της προέδρου της επιτροπής Taja Vonk Van Gaal στην Κοζάνη. Η κ. Καραμήτρου τόνισε πως «η πρόεδρος της επιτροπής ενθουσιάστηκε με τις υποδομές και τις αρχαιότητες, ιδιαίτερα όμως με άλλα πράγματα τα οποία αποτελούν και τα βασικά κριτήρια της βράβευσης ενός μουσείου όπως ο κοινωνικός ρόλος του μουσείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και η απήχηση που έχει στον πολίτη».

Σημαντικό επίτευγμα για το Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής με πρόταση της Taja Vonk Van Gaal  είναι η δυνατότητα ανταλλαγής επιστημόνων και αρχαίων κειμηλίων με την χώρα της Σλοβενίας.

Η κ. Καραμήτρου επισήμανε πως και άλλα μουσεία και επιστήμονες στον βαλκανικό χώρο όπως της Αλβανίας και των Σκοπίων έχουν δείξει εξίσου το ίδιο ενδιαφέρον για την ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού και αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει η απαιτούμενη βοήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας ».

Το επόμενο σημαντικό γεγονός θα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την απονομή των βραβείων που θα γίνει τον Ιανουάριο και τον Μάϊο του 2011 στη Γερμανία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100923_karamitroy{/mp3}

EDITORIAL