Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/04/2021 10:42

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Κατηγορία: Πτολεμαΐδα
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 09:03

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες» -Συλλέγονται υπογραφές απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Κατηγορία: Πράσινα νέα
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλους «Πρόγραμμα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων (CSEP)» και «Πράσινες στέγες».
22/04/2021 08:49

Οι "Ενεργοί Πολίτες" Φλώρινας στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατηγορία: Φλώρινα
Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή Πλακεντά στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο απο τις 24 Απριλίου

Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και λιανεμπορίου ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Κύριε Υπουργέ Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου
22/04/2021 10:42
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
 
altΡεπορτάζ του Στέλιου Φούντογλου

Την ενημέρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ για το νέο  εργασιακό και  ασφαλιστικό τοπίο είχε ως στόχο η ημερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Κοβεντάρειο, το Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ” με κεντρικό ομιλητή τον επιστημονικό συνεργάτη της Γ.Σ.Ε.Ε Γεώργιο  Ρωμανιά. Ο κ. Ρωμανιάς έκανε λόγο για διπλή στόχευση της ημερίδας επισημαίνοντας πως «ο πρώτος στόχος είναι η γενική ενημέρωση γύρω από το νέο ασφαλιστικό τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τους 4 τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους. Η ενημέρωση αυτή έχει... κεντρική σημασία διότι, πράγματι με την νομοθεσία αυτή έχει δημιουργηθεί ένα τελείως διαφορετικό από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα κοινωνικοασφαλιστικό τοπίο και οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η νέα κοινωνικοασφαλιστική κατάσταση για αυτούς που πρόκειται να φύγουν φέτος ή τα αμέσως  προσεχή χρόνια.

altΟ δεύτερος στόχος αναφέρετε στην προσωπική ενημέρωση του κάθε εργαζόμενου και είναι ευνόητο ότι  σε μια κατάσταση γενικής ανατροπής της κοινωνικοασφαλιστικής θέσης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ο κάθε εργαζόμενος αισθάνεται μία προσωπική ανασφάλεια και αβεβαιότητα που τον φέρνει μπροστά σε διλλήματα με κυριότερο το να μείνω ή να φύγω».
 
Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε την σημαντικότητα της προσωπικής ενημέρωσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «είναι χρήσιμο να γίνει προσωπική ενημέρωση σε αυτά τα ζητήματα, ώστε ο καθένας να διασφαλίσει με την απόφασή του αλλά και την επιλογή του τα περισσότερα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα».

Οι απορίες των παρευρισκομένων απαντήθηκαν στο μέτρο του δυνατού αλλά η πίεση του χρόνου δεν επέτρεψε την πλήρη διασάφηση των επί μέρους αποριών.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν τις δικές τους ερωτήσεις-απορίες  και να τις δώσουν στα συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία με τη σειρά τους θα τις αποστείλουν στον κ. Ρωμανιά και θα απαντηθούν εν ευθέτω χρόνω. Για την χθεσινή ημερίδα μίλησε στο ραδιόφωνο του VETO91fm o πρόεδρος του σωματείου "Η Ενωση" Κώστας Θεοχάρης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100928_8eoxaris{/mp3}

 

EDITORIAL