Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣΈντονο προβληματισμό και ερωτηματικά συνεχίζουν να προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την… πενταετή καθυστέρηση της ενημέρωσης των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυράχου ότι το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο. Ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, απέδωσε τις ευθύνες στο Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης που «κάθε χρόνο στέλνει τα στοιχεία των μετρήσεων από όλες τις πηγές, χωρίς να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όταν διαπιστώνονται υπερβάσεις στα όρια των νιτρικών».

Από την άλλη η πρόεδρος του ΚΕΠΕ Κική Αποστολίδου, διαψεύδει τον δήμαρχο και αποδίδει αποκλειστικά την ευθύνη στην δημοτική αρχή που ενώ γνώριζε δεν ενημέρωσε και δεν έλαβε έγκαιρα τα μέτρα της. Ωστόσο η ίδια υποστηρίζει πως δεν είναι υποχρεωμένο το ΚΕΠΕ να ενημερώνει την Ν.Α. για τις μετρήσεις, κάτι που επίσης προκαλεί εντύπωση. 

 Ο δήμαρχος Σερβίων ισχυρίστηκε πως πριν από ένα μήνα «τυχαία» διαπίστωσε, μελετώντας το πολυσέλιδο έντυπο του ΚΕΠΕ, ότι το νερό του Πολύραχου είναι ακατάλληλο και ενημέρωσε τους κατοίκους, χορηγώντας τους εμφιαλωμένο.

Επίσης τόνισε πως άμεσα ενημέρωσε και τη Νομαρχία Κοζάνης (τον αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη) παρ’ όλο που μόλις χθες ο νομάρχης με ανακοίνωση που εξέδωσε απαγόρευσε την πόση του νερού.    

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΟΛΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100303_kokoliosneropolyraxo{/mp3}
 

"ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΤΟΝΙΣΕ Η κα ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
 

Η ΚΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥΜε απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο η πρόεδρος του ΚΕΠΕ Κική Αποστολίδου, μιλώντας στο VETO 91fm, ξεκαθάρισε πως «στο τεχνικό δελτίο που αποστέλλεται στους Δήμου όχι μόνο περιέχεται η σήμανση ότι η τιμή της μέτρησης είναι πάνω από το φυσιολογικό, αλλά και η σύσταση προς την δημοτική αρχή ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή της πηγής υδροδότησης του οικισμού».

Η κα Αποστολίδου τόνισε πως «υπεκφεύγει ο δήμαρχος Σερβίων με το να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ενήμερος αφού η τελευταία μέτρηση ήταν τον περασμένο Ιούλιο». Επίσης πρόσθεσε πως «δεν είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα πολυσέλιδο έντυπο 100 σελίδων αλλά για ένα τεχνικο δελτίο που έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να το λάβει σοβαρά υπόψη της και αμέσως να το κοινοποιήσει στην διεύθυνση υγείας της Ν.Α.».

Μάλιστα επισήμανε πως το πρόβλημα του νερού στην περιοχή υφίσταται από το 2005 και πως όφειλε η δημοτική αρχή να γνωρίζει και να είχε ενημερώσει έγκαιρα την Ν.Α.

Στο ερώτημα εάν ήταν υποχρεωμένο το ΚΕΠΕ να ενημερώσει την Ν.Α. η κα Αποστολίδου απάντησε πως «σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν είναι υποχρέωση του ΚΕΠΕ να ενημερώσει την Ν.Α. και πως αυτό που κάνει το Κέντρο είναι να δημοσιοποιεί από το Μάϊο του 2008 στην ιστοσελίδα του όλα τα στοιχεία των μετρήσεων που γίνονται για το νερό στο Νομό».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100303_apostolidouneropoliraxou{/mp3}

 

EDITORIAL