Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

19/04/2021 20:24

Κορονοϊός: 1.607 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - 51 κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία: Υγεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή…
19/04/2021 16:56

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Κατηγορία: Κοζάνη
Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 12:28

Περιοδεία στην Κοζάνη και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου απο τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Κατηγορία: Κοζάνη
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21 Απρίλη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.
ped

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα σε Γρεβενά και Κοζάνη

Επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Τρίτη 20 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.
19/04/2021 16:56
Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία
 φοιτητές του Πολυτεχνείου στο studio του flash
Είμαστε σε διαβούλευση και ο κάθε πανεπιστημιακός μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του. Ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, τις οποίες το υπουργείο δεν συμμερίζεται αλλά ούτε και απορρίπτει. Είμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης και ακούμε κάθε άποψη πού θα μπορούσε να φανεί στον διάλογο που έχουμε ξεκινήσει». Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας στο ΦΛΑΣ και στην εκπομπή του Σ. Κουταβά «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής στο ΕΜΠ Β. Παπάζογλου.
 Διαλύοντας τις εντυπώσεις των τελευταίων ημερών από τις δηλώσεις του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που έθεταν θέμα συγχώνευσης κάποιων τμημάτων ΤΕΙ και του πανεπιστημίου της περιοχής, ο Β. Παπάζογλου τόνισε ότι αυτό "δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση γιατί οι ρόλοι των δυο ιδρυμάτων αν και ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι διακριτοί".

Αυτό όμως που δημιούργησε προβληματισμό ήταν η αναφορά του Ειδικού Γραμματέα ότι μετά από πέντε ή δέκα χρόνια θα μπορούσε κάποιο τμήμα ΤΕΙ να φτάσει στο επίπεδο ενός πανεπιστημιακού τμήματος και αφού περνούσε με επιτυχία τις αξιολογήσεις τόσο του διδακτικού προσωπικού όσο και του περιεχομένου σπουδών κλπ θα μπορούσε να συγχωνευτεί με ένα πανεπιστημιακό τμήμα.
Επανέλαβε όμως ότι πρόκειται κάτι πολύ μακρινό και εάν συμβεί θα είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις.
 

Σε  άλλο σημείο ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας μίλησε για τα επαγγελματικά δικαιώματα 30 ειδικοτήτων των ΤΕΙ λέγοντας ότι δίνεται λύση σε μια εκκρεμότητα από το μακρύ παρελθόν. Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα κάνει την αξιολόγηση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατεύθυνση ώστε το ΤΕΕ αλλά και τα άλλα επιμελητήρια (ΓΕΩΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ) να μπορούν να προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα σε όλη την αλυσίδα π.χ. του τεχνικού κόσμου, από τον απλό ηλεκτρολόγο έως το διδάκτορα ηλεκτρολογίας.

Η συνέντευξη του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας είναι αποκαλυπτική.
alt 
 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΦΛΑΣ
{mp3}101210_papazogloupaideias{/mp3}«
 

EDITORIAL